Melyiket érdemesebb megtanulni a következő nyelvek közül?
Java, Python vagy c#?
Cégek melyiket kérik inkább? Ha c-t és c++-ot tudok akkor inkább a c#-ot érdemesebb megtanulni? A legtöbb munkáltató a java-t kérte, de sosem magára, hanem javascriptel együtt.
Szóval elhelyezkedés szempontjából melyik nyelv lenne a legjobb választás harmadik programozási nyelvként?
Tudok programozni, most nem is erről van szó. A munkáltató nem azt kéri, hogy tudjak programozni hanem megszabja, hogy miben.
Nem ismerem sem a VB-t sem a Delphit. A fentieket azért akarom megtanulni (legalább egyet közülük) mert direkt oop programozást tesznek lehetővé.
'A delphi nyelve, az Object Pascal egy objektum-orientált programozási nyelv.'
Azért ajánlottam, mivel eltér a C-s nyelvektől, de ugyanúgy mindent meg lehet 'csinálni' benne. Én 7-es Delphi-t használok, annak a help-je hozza egy eljárás, függvény C++ megfelelőjét is - ha van :) -
A VB, VBS pedig az Excel és társai miatt. Lehet, hogy nem sokszor lesz rájuk szükséged, de jó ha az alapjaival tisztába van az ember.
Viszont ha a .NET-et nézem akkor C#.
Bár én nem vagyok 'tanult' programozó, de a 'huszonsokévi' tapasztalatom azt mutatta, hogy minden ismertebb nyelvet ismerni kell. Persze amiben programozol azt nagyon, de velem is előfordult, hogy a munkám könnyítése érdekében szükségem volt VBS-re. Az is sokszor előfordult, hogy C++-ban találtam megoldást a problémára ezt kellett átírnom Delhpi-be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!