Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kell no-cd cracket csinálni?

Hogy kell no-cd cracket csinálni?

Figyelt kérdés

elég link is csak ha lehet legyn magyar

(angol is jó, de annak csak a 3/4-ét értem)

2013. jún. 5. 15:47
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
100%

Függ a másolásvédelem típusától, nem lehet általános leírást adni, amit pontról pontra követve meg tudod csinálni. Ami közös mindnél, hogy assembly programozói tudás szükséges.

A dolog lényege az, hogy vissza kell fejteni az másolásvédett fájlt assemblybe, majd azt értelmezve megállapítani a másolásvédelem működését, majd a kódot átírva megkerülni azt. Utána az új kódot visszaszámolni bináris adathalmazzá, és a szükséges módosításokat eszközölve alkalmazni az eredeti fájlon.

Trükkös védelmeknél arra is szükség lehet, hogy a program futása közben (tehát eredeti és futtatható kell, hogy legyen) a memóriából másolod ki a dinamikusan generált kódot, majd azt írod bele az új fájlba.

Bonyolult dolog, nem véletlen, hogy nem mindenki tud ilyet csinálni.

2013. jún. 5. 15:53
 2/37 A kérdező kommentje:

vegyünk egy régi játékot!

cod 1

2013. jún. 5. 15:56
 3/37 anonim ***** válasza:

Első leírta mit kell csinálni, hajrá! ;)

További segítség az induláshoz: az assembly-be visszafejtést "disassembler" nevű programok csinálják - erre tudsz keresni Google barátoddal. :)

99% biztosra veszem, hogy ha le is futtatsz egy disassemblert bármilyen játék EXE fájlján, és meglátod az eredményt, azonnal elmegy a kedved tőle.

2013. jún. 5. 16:58
 4/37 anonim ***** válasza:

0% esélyed van megcsinálni.

Sok sikert.

2013. jún. 5. 17:31
 5/37 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat és a bíztatást :)
2013. jún. 5. 18:36
 6/37 anonim ***** válasza:

Pontosan jól leírták hogy kell.

Assambly programozást kell hozzá tudni, elég bonyolult dolog, előbb meg kellene tanulni valamilyen programnyelvet pl. c, aztán meg lehet próbálni az assambly megtanulását, végül megnézni a másolásvédelmet.

Van olyan játék, ahol egyetlen utasítást kell csak átirni, és futni fog.

A cod1-ben is több tucat ilyen védelem van, hiába nézed a régebbi játékokat, azokban is ugyanolyan( na jó nem olyan mint egy mai játék), de ott is van védelem.

Ezt nem most fogod megcsinálni.

2013. jún. 5. 19:30
 7/37 anonim ***** válasza:

A játék sem mind1 milyen operációs rendszeren fut. Vannak olyanok ahol a program stackjét randomizálva mindig máshová tesz( ASLR védelem). Ilyenkor rendszerhívások használatával, vagy rendszer dll fájl bizonyos regiszterének használatával. Ha ez a stacken adatként szerepel, ami megadakályozza a futást, akkor meg a Data Execution Prevention miat nem tudsz oda írni, ilyenkor vagy kikapcsolod assamly kódból a védelmet vagy pedig dll hivásokat lehet használni.

Szerintem azt se tudod mi a regiszter,vagy mi a különbség mi a little endian,és a big endian kódolás között.

2013. jún. 5. 19:42
 8/37 A kérdező kommentje:

hát ez igaz, de még csak 16 éves infó tagizatos diák vagyok

tán majd 4 év vége felé megpróbálom :)

köszi a válaszokat

2013. jún. 5. 21:07
 9/37 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, még akkor is fényévekre leszel tőle.
2013. jún. 5. 21:29
 10/37 A kérdező kommentje:
szerintem ha már egy-két programozási nyelvet ismerek, akkor biztos, hogy ki lehet következtetni hogy mit kell csinálni, mert van google és persze szerintem vannak a közelben olyan emberek, akiktől elleshetem majd
2013. jún. 6. 06:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!