Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Megtanulható a C++ 13 évesen?

Megtanulható a C++ 13 évesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:

1. Előfordulhat, hogy egy 13 éves gyerek megtanulja a C++-t?

2. Ha igen, kb. mennyi idő alatt, és milyen segéd eszközöket ajánlotok hozzá? (pl. könyvek)

2013. máj. 12. 21:31
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:

Ez nem a Himnusz, hogy meg lehet tanulni.

1: Igen, lehetséges, hogy egy 13 éves gyerek képes legyen cépluszplusz nyelven programozni.

2: Az idő attól függ, hogy mennyire veszi komolyan, mennyi időt szán rá és mennyire bonyolult dolgokat akar létrehozni. Könyvet nem merek ajánlani, mert C++t még nem próbáltam, de a 24 órás sorozat jó szokott lenni.

G.

2013. máj. 12. 21:34
 2/28 anonim ***** válasza:
Ha jó vagy matekból, meg a logikád is jó, akkor könnyebben fog menni a tanulás.
2013. máj. 12. 21:50
 3/28 iostream ***** válasza:
4%
A nyelvet megtanulhatja (bár iszonyat bonyolult a nyelvtana, sok kis hülye szabály van, amit az igazán profik közül sem ismer mind), de sok értelme nincs bemagolni a nyelvet. Hogy 13 évesen hatékonyan és értelmesen programozhat-e C++-ban 13 éves az attól függ, hogy milyen a beállítottsága. Mindenestre nagyon kevés az, akinek az ilyen alacsony szint ennyi idősen feküdne, gyanítom te sem vagy köztük.
2013. máj. 12. 22:05
 4/28 A kérdező kommentje:

#include iostream :)

Elkezdtem olvasni a 24 órás könyvet, de így 10 óra magasságában már nem annyira fog az agyam. :) A coutos kiírás megy, meg a függvények behívása(void)...Holnap mélyítem eme tudásomat. :D

2013. máj. 12. 22:25
 5/28 anonim ***** válasza:

1. Igen, de ha még nem programoztál előtte más nyelven, akko r nem ajánlom kezdésnek.

2. Idő? Agytól függ. Kb-ra sem tudom megmondani. Meg mikortól számít megtanultnak egy programnyelv?

2013. máj. 12. 22:35
 6/28 anonim ***** válasza:
#2: matekból csak alapszintű tudás kell hozzá, egy középszintű érettségi maximum.
2013. máj. 12. 22:36
 7/28 anonim ***** válasza:

Ja igen, őt szoktam hallgatni néhanapján:

http://www.youtube.com/watch?v=tyVhn0FWWB4&list=PL1D10C030FD..

2013. máj. 12. 22:38
 8/28 anonim ***** válasza:

Hogy milyen matektudás szükséges a programozáshoz, az a konkrét feladattól függ. Nyilván egy kiíratáshoz, meg pár szám összeszorzásához nem kell sok minden. De mondjuk ha egy olyan programot írsz ami tud integrálni és deriválni...ahhoz már nem elég a középszint. Mert ha papíron nem tudsz integrálni, akkor magát az algoritmust sem tudod megvalósítani.

Kérdésre: Ha először programozol, akkor totál felesleges a C++. Egy könnyebb nyelv ezen a szinten hatékonyabb. Mondjuk Pascal, C stb. C++-hoz azért nem árt 1-2 nyelv stabil ismerete.

2013. máj. 12. 23:23
 9/28 anonim ***** válasza:
(persze az integrálós program csak egy példa volt a sok közül)
2013. máj. 12. 23:24
 10/28 anonim ***** válasza:
Meg. Bár nem c++ -ban, de 10 évesen keztem, ha fogékony vagy a logikájára akkor simán. A mennyi idő azért nehéz kérdés, mert milyen szinten?
2013. máj. 13. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!