Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A HTML5 és a JS-ben való...

A HTML5 és a JS-ben való fejlesztést hogy kezdhetném el?

Figyelt kérdés
Ismerem a HTML5-öt, illetve alapszinten a Javascriptet...na de, ebből fogalmam sincs hogyan lehetne 3D-s játékot megírni...tudtok ajánlani valami könyvet vagy valamilyen tananyagot, ahol a HTML5 és a JS együtt van bemutatva? LEhet fizetős is, nem számít!

2013. máj. 6. 12:11
 1/3 anonim ***** válasza:

3d az kemény dió lesz, nem erre való a js. tudtommal nem is nagyon tudsz hardveresen gyorsítani vele (persze lehet h itt valaki megcáfol), ergó túl kevés lesz az erőforrásod értelmes program összerakásához.

Ha mindenképpen meg akarod próbálni akkor a html5 canvas használatának nézz utána, akkor kapsz egy rajzfelületet, onnantól pedig már játékelmélet.

Szerintem a 3d-t ne erőltesd. 2d-hez viszont találhatsz elég klassz js keretrendszereket, például:

[link] Elég jól le van dokumentálva.

2013. máj. 6. 12:21
 2/3 anonim ***** válasza:

szerencsére nem teljesen igaz ami a #1ben van. A webgl hardveresen gyorsított, viszont ahhoz nem html/js hanem opengl tudás kell inkább. A webgl elérése nem nagy művelet, egyszerűen a js canvastból webgl contextet kérsz.

Tudom ajánlani a three.js nevű csomagot, sokat segíthet.

2013. máj. 6. 14:57
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm! Csak ugye Win8-ra is HTML5 +JS-ben lehet fejleszteni de el nem tudom képzelni, hogyan.
2013. máj. 6. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!