HTML5 vagy XHTML5?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
annyi lenne a kérdésem,hogy én most szeretnék elkezdeni HTML-t tanulni,és nem tudom mit tanuljak inkább.
Először is mi a 2 közötti különbség?
Melyik a használatosabb?
illetve itt van ez az oldal.
itt a 21. oldal alja..a felsorolás,az nem hibás?
mármint nem egésszen értem most ,hogy egyszer az ol és li tagek le vannak zárva,egyszer nincsenek...Html-be legalábbis a páros tageket tudtomal mindig lezárjuk...tudom h xhtml-be meg aztán végképp..de ez így nem hibás? vagy ez a html5-nek megfelel?
Válaszokat előre is köszönööm :)
2012. szept. 25. 14:34
2/4 ejbenjaro válasza:
A legnagyobb különbség az, hogy az XHTML5 legjobb tudomásom szerint nem létezik. Talán XHTML1.1 vagy valami ilyesminél járnak. Van némi eltérés a kettő között egyébként. Jelen pillanatban úgy fest a HTML 5 lesz a jövő, lassan minden böngésző egyre jobban támogatja és egyre több fejlesztő foglalkozik vele intenzívebben.
3/4 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom,én valahol olvastam,hogy van már XHTML5 is...csak elvileg nem mind1ik böngésző támogatja...de nem tudom,nem értek hozzá,még csak most állok neki tanulgatni:d
de azért köszönöm a kommentet a zöld ment:)
2012. szept. 25. 15:35
4/4 SipiZork válasza:
na megtanultad már? 10 nap erre vígan elég! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!