Minek flash ha van JS?
Sziasztok!
Flash programozást tanulok, már egy ideje. Ez volt az első nyelv amivel megismerkedtem. Nem mondom, hogy jó vagyok benned, de már elboldogulok vele.
Most láttam az Adobe honlapján, hogy most fog megjelenni az általam már nagyon várt CS6-os sorozat.
A Flash Professional CS6 egyik nagy újítása az, hogy az optimalizálás érdekében az AS3-as kódot átkonvertálja JS kóddá, az összes szimbólummal és egyéb könyvtári elemmel egyetemben. (Persze ez csak opcionális lehetőség.)
De ha van ilyen, akkor minek nekünk egyáltalán a Flash, ha már a Flash-t is át kell konvertálni JS-be?
A JavaScript annyira jó, hogy a kifinomult Flash játékokat maradéktalanul meg lehet írni JS-ben is? (főleg az animációkra és a képek kezelésére gondolok) Mert ha igen akkor nem ártana körbenézni a JS háza táján.
Köszi előre is.
No. Van ez a html5 nevű dolog, amit elvileg arra is szántak, hogy mindenféle plugin meg egyéb fos nélkül lehessen olyan dolgokat csinálni, amikhez addig kellettek (pl a flash ilyen plugin). Tehát ez egy újkeletű dolog, bár svg + js kombóval eddig is szépen lehetett rajzolni.
Amúgy még ha a js gyorsabb is (lesz, lenne), akkor is lehet értelme flashben (actionscriptben) írni amit akarsz: nagyon sok magasabb szintű programozási nyelv először C-re fordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!