A programozás miért ilyen nehéz?
Sziasztok érdekelne a dolog,hogy a programozást miért ilyen borzasztóan nehéz vagyis nekem iszonyat nehéz felfogni.
Informatika tagozatos vagyok és heti 12órám van infó így hát van programozás is.
Php-t használjuk hiába töröm magam nem tudok saját kódot írni nincs soha ötletem,hogy egy program miből áll össze elgondolom,hogy mi is lenne a feladat,de nem tudom megvalósítani mert nem tudom,hogy kezdjek neki ha van egy kód azt szépen olvasom az nem jelent gondot,de saját egyedi kódot készíteni nem tudok ez mindenkinél így van/volt mikor fog ez megváltozni?kb

Tedd azt. Mondanám, hogy ne, de ha két év alatt nem jöttél bele, akkor hagyd a fenébe, próbálj ki valami mást!
Amúgy az adottságos dolgot tartom. Van akinek sokkal könnyebben megy a programozás -és néha vele együtt a reál tantárgyak- mint másnak -akinek mondjuk a humán megy-.
Fejlődni persze lehet szorgalommal, de kérdés az, hogy megéri-e szopni vele, ha az embernek nem jön be. Szerintem nem.
G.

#7-es vagyok.
"Fejlődni persze lehet szorgalommal, de kérdés az, hogy megéri-e szopni vele, ha az embernek nem jön be. "
Ezzel valamilyen szinten egyetértek, de éppen itt dől el a dolog, ha elfogadjuk, hogy létezik olyan szakma, amire nem kell olyan sokat tanulni mint programozásra, és éppen olyan sokat lehet vele keresni, akkor teljesen logikus lenne, hogy nem lenne egyetlen programozó sem. Itt jön képbe az álom és elhatározás, hogy küzdj azért amit majd csinálni akarsz.
Szeretném fojtatni,de ha ilyen alapokat nem értek meg mint a php.
Akkor most ha elmegyek egyetemre ELTE IK ott se fogom tudni a programozást és ezzel azt érném el,hogy egyből kibukok amit nem akarok.
Vagy szerintetek?

Csináltál valaha valami saját projektet iskolai feladatokon felül? Lehet, hogy csak ez kell ahhoz, hogy megértsd. Egy megoldandó probléma, ami motivál, és ami folyamatosan újabb és újabb megoldandó problémákat gyárt, amiknek a megoldásához egy csomót kell kutatni, és minden lépést kénytelen vagy megérteni.
Ha csináltad, és így sem megy, hagyd abba.
Ha nem csináltad, de semmi motivációd rá, akkor is hagyd abba.

Üdv.
Na most leszögezném, hogy egy teljesen átlagos srác vagyok, és mégis sikerült elvégeznem az ELTE-IK-t. Attól függetlenül, hogy informatikai iskolából kerültem be ( ahol igazából lószart sem tanítottak ), az első években nagyon szenvedtem. A matekot szeretem, az jól megy, viszont a programozáshoz kicsit lusta voltam. A saját példámból kiindulva, ha valaki tényleg akarja, akkor tud arra időt szánni, ( sokszor volt, hogy 2-3 hetet gyakoroltam valamit ) hogy jó legyen benne, és ne kelljen görcsölni. Ha valaki zseni, akkor a megfelelő háttértudást pillanatok alatt elsajátítja és a kreativitása nem szab határt. Ha viszont kevésbé áldott az ember, bizony nagyon sok háttértudást kell összeszedni, és kell az a pici szikra, ami beindítja az ember agyát. EZ TANULHATÓ! A programozók 90%-a az "átlagos" rétegből származik, csak a kitartás és a szorgalmasság határozza meg, hogy ki-mennyi idő alatt végzi el.
Értem én, hogy idegbeteg leszel, ha ki kell találnod valamit magadtól, de gyakorolsz és lesz sikerélményed, akkor máris látni fogod, hogy ez nem valami földöntúli dolog. Egyszerűen csak az eszedet kell használni.
Az pedig, hogy még csak középiskolába jársz, abszolút nem hátrány. Az egyetem első 1-1,5 évében még csak alapozás van. Sőt, nagyon sokan teljesen más területről kerülnek oda. Volt olyan évfolyamtársam, aki nem is álmodott arról, hogy programozó lesz, alig volt számítógépes ismerete és mégis időben elvégezte a szakot, mert volt benne annyi kitartás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!