A programozás miért ilyen nehéz?
Sziasztok érdekelne a dolog,hogy a programozást miért ilyen borzasztóan nehéz vagyis nekem iszonyat nehéz felfogni.
Informatika tagozatos vagyok és heti 12órám van infó így hát van programozás is.
Php-t használjuk hiába töröm magam nem tudok saját kódot írni nincs soha ötletem,hogy egy program miből áll össze elgondolom,hogy mi is lenne a feladat,de nem tudom megvalósítani mert nem tudom,hogy kezdjek neki ha van egy kód azt szépen olvasom az nem jelent gondot,de saját egyedi kódot készíteni nem tudok ez mindenkinél így van/volt mikor fog ez megváltozni?kb

Hát vannak akiknek nehezebben megy... részben ezért is végzi el csak egy kis százalék az egyetemet/főiskolát.
Amikor először kezdtünk programozni (PPKE-ITK - C++) eléggé kétségbe voltam esve. Úgy éreztem, hogy pályát tévesztettem. Nem igazán értettem mit hogy miért, aztán 2. félévben még nagyobb káosz uralkodott bennem, amikor jöttek az osztályok, származtatás stb., de végül sikerültek a prog tárgyaim. Azóta intézményt váltottam (matekok miatt, meg ppke-n amúgy is szar volt az élet) és lassacskán végzek mérnök infóval. Nem mindenkinek megy könnyen a kezdet, de bele lehet rázódni. El kell sajátítani egy programozós szemléletmódot és utána menni fog. Persze elég sok időt kell beleölni.

A programozáshoz olyan agy kell. legalábbis ez a tapasztalatom. Sok remek, jó tanuló kortársam szopott a proggal, mert egyszerűen nem olyan beállítottságúak. Ez van. "#1"
G.

Ja, adottság, hogyne... Igazából ezt csak varázslók tudják csinálni, mi sem programozunk, csak eljátsszuk, van egy, ismétlem EGY programozó, aki ismeri az összes nyelvet, és ő csinál mindent.
A probléma az, hogy olyannak van beállítva a dolog, mintha csak a zsenik, akik géniusznak születtek, és az anyatejjel szívták magukba az Assembly-t tudnának programozni, holott ez nem igaz, ez egy megszerezhető készség, foglalkozni kell vele, és vannak akik könnyebben rákapnak, de ennyi. Ha valamit nagyon akarsz és van egy átlagos felfogóképességed, akkor meg tudod tanulni. A programozók azért csinálják olyan jól amit csinálnak, mert éveket tanultak, minimum otthon is rengeteget foglalkoztak vele, nem úgy ment hogy egyszer leültek a gép elé és újra feltalálták a kereket.
El kell dönteni, hogy képes vagy-e sokat tanulni, belevágni új dolgokba, vagy nem érdekel annyira az egész.

:S hát nem is tudom szerintem én nagyon pályát tévesztettem!!!
Pedig érdekel a dolog,de egyszerűen nem megy már 2éve semmi se egy kis fejlődés se a kód olvasása után megállt a fejlődés...
Abba hagyom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!