"Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán végzettek átlagosan 2,2 hónap alatt találtak állást, és nettó 224 ezer forintot keresnek havonta."
Kezdőfizetésnek nettó 220 ezer forint nagyon nem rossz, főleg a jelenkori Magyarországon. :)
Ennél sokkal sokkal jobban lehet keresni később, külföldön.
2013. ápr. 29. 19:18
2/12 anonim válasza:
Ahogy az előző válaszoló is mondta ennél sokkal többet lehet keresni... De persze ehhez kell szakértelem és nem kevés fantázia is.
2013. ápr. 29. 19:23
3/12 iostream válasza:
Kezdőfizunak én a 220-250-t mondanám, nettó. Ez a kezdő, 0 tapasztalatos ember. Pár évvel sokkal jobban is lehet, határ a csillagos ég, és még csak külföldre sem kell menni, bár ott könnyebb.
2013. ápr. 29. 19:39
4/12 anonim válasza:
Órabér tekintetében már most jobban keresek egyetem melletti munkával, pedig idén kezdtem egyetemen.
Egyébként a nettó 220 ezer nem olyan sok, nekem az a célom, hogy kb. megduplázzam, és akkor elég lesz a megélhetéshez heti 3-4 napot dolgozni, vagyis mondjuk csinálhatom úgy, hogy havonta egyszer legalább legyen 4 napos hétvégém ami azért nem gyenge. ;)
2013. ápr. 29. 20:09
5/12 iostream válasza:
Utolsó: a részmunka arányaiban is kevesebbet ér, tehát ha félállásban vagy, akkor az 50%-nál kevesebbet ér. Így számolj, és nem lesz túl sok munkaadó, aki szívesen foglalkoztat nem 40 órában.
2013. ápr. 29. 20:53
6/12 anonim válasza:
Igen, ez ennyi.
Ám ha most azon filózol, hogy csak a pénz miatt fejlesztőnek állnál, felejtsd el. Ez egy hivatás, ehhez spiritusz kell.
Ha csak a pénzt hajkurássza valaki, maximum az idomított majom kategóriáig juthat el, azért meg jó, ha 150-et megkap ideig-óráig, aztán kiteszik a szűrét, mert nem érti a dolgát.
2013. ápr. 30. 00:26
7/12 anonim válasza:
iostream válasza ez szerintem attól függ, hogy milyen területen dolgozol. A cégnél, ahol most vagyok, több programozó is csak 3-4 napban van egy héten és jól keresnek.
2013. ápr. 30. 09:31
8/12 anonim válasza:
Ez valóban így van és a tehetségesebbek ennek a többszörösét is megkeresik. Viszont azt is vedd figyelembe, hogy a karra jelentkezők alig több, mint 10%-a jut el a diplomáig!
2013. ápr. 30. 09:37
9/12 anonim válasza:
Hát ez még viszonylag kevés. Ha kicsit jobb képességű vagy ennek többszörösét is megkeresheted itthon.
2013. ápr. 30. 09:55
10/12 anonim válasza:
@Előző: ...és azt se felejtsük el, hogy a diplomától még senki nem lesz ténylegesen programozó...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!