Háromszög feladat pascalban, segítség?
Figyelt kérdés
Az a feladat, hogyha megadod a háromszög három oldalát, akkor kiírja, hogy a háromszöget meg e lehet szerkeszteni, vagy sem.
az elejét nem kell, azt le tudom írni, csak aztán amikor már az if then else kell használni, ne tudom, hogyan lehetne felírni/megírni
2013. ápr. 20. 16:49
1/6 anonim válasza:
Egy háromszög oldalaira szigorúan teljesül a háromszög-egyenlőtlenség, vagyis a háromszög két oldalának összege mindig nagyobb, mint a harmadik oldal.
Azaz:
a+b>c és b+c>a és a+c>b
2/6 A kérdező kommentje:
ugyanazt írtam be amit te is leírtál, de valami nem jó mert pl. ha beírom, hogy az a 1, b 1, c 2, akkor azt írja ki, hogy meg lehet szerkeszteni, de valójában nem lehet
2013. ápr. 21. 10:24
4/6 anonim válasza:
Mostanában nem foglalkoztam Pascal-lal, de én így csinálnám:
program haromszog;
var a,b,c:integer;
begin
write('a oldal: ');
readln(a);
write('b oldal: ');
readln(b);
write('c oldal: ');
readln(c);
if (a+b>c) and (a+c>b) and (b+c>a) then write('Meg lehet szerkeszteni.')
else write('Nem lehet megszerkeszteni.');
end.
5/6 A kérdező kommentje:
most már tudom mi volt a gond, nem AND-et raktam hanem OR-t
2013. ápr. 22. 17:48
6/6 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek
2013. ápr. 22. 17:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!