Szerinted van még értelme számlázó, vagy ügyviteli szoftvert fejleszteni?
Egy ismerősöm nemrég végzett egy informatikai főiskolán (a P.....kon), egy másik, tapasztaltabb informatikussal céget alapítottak és az a céljuk, hogy számlázó szoftvert és ügyviteli rendszereket írnak és ezek értékesítéséből és bővítéséből fognak megélni.
Én azt látom, hogy ők csak egy újabb csepp lesznek a tengerben, 100000 féle számlázó és ügyviteli program van már Magyarországon, a már régebbi cégek is egymást ölik az ügyfelekért. Próbáltam rábeszélni az ismerőst, hogy fejlesszenek mást, hogy kis fantáziával kismillió olyan terület van, ami még lefedetlen, adtam is neki jó ötleteket, de hajthatatlan.
Lehet, hogy tévednék és számlázó és ügyviteli szoftvereket készíteni az évszázad üzlete?
Kedves Srapnel!
Úgy látom, nem vetted a lapot, és abban a hitben, hogy itt osztod az észt (A trollkodó, kretén példányokból már a fél internetnek elege van. Ilyen szeretnél lenni?). Elnézést, ha ezzel elragadtattam magam, nem bosszantottál fel. Már csak azért sem, mert valószínűleg ez volt a célod, és nem okozok élvezetet annak, akinek nem akarok.
De én vagyok a hü..., hogy megpróbáltam normálisan válaszolgatni.
Csak már zavaró ez az egész. Miért? Mert volt egy kérdés. Ebben a témában vártam válaszokat, fiatal informatikusoktól, mert a környezetemben nincsenek ilyen emberek.
Válaszként elkezded a hülyeségeket leírni és még ki is tartasz mellettük. Ha most válaszolnék, jönne ismét egy "csakazértis" féloldalas válasz.
Vélhetőleg messze nem egy korosztály és nem egy kategória vagyunk, más körökben mozgunk, hidd el, nem jó az neked, ha te szeretnél oktatni. Ha majd hallgatsz olyasvalakire, aki már elég tapasztalt, eredményeket ért el és sikeres, akkor nem te akarsz oktatni, hanem te akarsz majd tanulni. Talán 10, vagy 20 év múlva eljutsz idáig.
Ha nem haragszol meg, nem fárasztottam magam az utolsó "publikációd" elolvasásával és engedelmeddel töröltetem a hozzászólásaidat és persze azokat is, amelyeket neked címeztem, mert semmi közük a témához.
A többieknek pedig köszönöm a normális válaszokat, őket felpontozom.
"Úgy látom, nem vetted a lapot, és abban a hitben, hogy itt osztod az észt"
Érveket írtam alátámasztásokkal. Ha ezek tartalmával nem értesz egyet, vagy nem tetszik a konklúzió, akkor ütköztess ellenérveket. Ezek hiányában sem kell megsértődni és személyeskedni, hogy ki hány éves, meg mekkora troll.
"Már csak azért sem, mert valószínűleg ez volt a célod, és nem okozok élvezetet annak, akinek nem akarok."
Nem tudom, hogy ezeket a tévképzeteket mire alapozva alakítod ki magadban és miért, mert igen messze állsz az igazságtól. Kérdeztél, én meg válaszoltam. Aztán írogattál mindenfélét (sokszor olyat, ami nem is a tárgyhoz tartozik), majd rám fogod, hogy másról beszélek. Ezek után még azzal is "meggyanúsítasz", hogy én ezt élvezettel csináltam, amit valójában te csináltál. Nem csoda, hogy töröltetni akarod.
"Ebben a témában vártam válaszokat, fiatal informatikusoktól, mert a környezetemben nincsenek ilyen emberek."
Jó reggelt. Ilyenekkel dolgozom.
"Válaszként elkezded a hülyeségeket leírni és még ki is tartasz mellettük."
Azt persze nem sikerült megindokolnod, hogy miért is hülyeség, amit írok. Illetve úgy próbáltad az általánosságra vonatkozó állításaimat hülyeségnek feltűntetni, hogy némiképp módosított tárgykörben pár egyedi esetet soroltál föl (tehát másról beszéltél). Ráadásul azt láthatólag nem érted meg, hogy az egyedi esetek hogyan viszonyulnak az általános állításokhoz.
"Vélhetőleg messze nem egy korosztály és nem egy kategória vagyunk, más körökben mozgunk, hidd el, nem jó az neked, ha te szeretnél oktatni."
Ha más körökben mozgunk, akkor neked kellene rám hallgatnod, mert veled ellentétben én szoftverekkel és szoftvereken dolgozom szoftveres cégekkel. Ezek között nem egy üzleti és ügyviteli szoftverrel. Tehát a "sokat-éltem-kétszer-csődbe-mentem-elváltam-vietnamban-szolgáltam" alapú "te-csak-ne-beszélj-mert-fiatal-vagy-és-nem-tapasztaltál-annyit" érvelés itt különösen ciki a részedről. A kulturált vita alapjaihoz tartozik az is, hogy nem az a lényeg, hogy ki mond valamit, hanem hogy mit. Az, hogy a víz 100 fokon forr, akkor is igaz, ha egy 4 éves gyerek mondja és még nem ment csődbe 40x, nem volt autóbalesete és veseátültetése, meg nem verte meg 3x az ÁVH.
"és engedelmeddel töröltetem a hozzászólásaidat és persze azokat is, amelyeket neked címeztem, mert semmi közük a témához"
Ez messzemenően sértett és etikátlan lépés lenne, rajta, lehet még ennél mélyebbre is menni. Végig a témáról szerettem volna beszélni, veled ellentétben. Elővettél zöldségeseket, meg hogy én állítólag hány éves vagyok, meg ki kit oktat, meg egyéb marhaságokat.
"Ha van még olyan terület ami lefedetlen az nem véletlen nincs még lefedve. Hiába csinálsz egy olyan szoftvert ami lefed egy elfedetlen területet ha a kutyának nem kell."
Hát barátom, te inkább ne akarj céget alapítani, mert csúnya vége lesz :D Ilyen üzleti szemlélettel Mo.-n még mindig a DOS programozásánál tartanánk :D
Egy jó cégvezető/üzletember előre gondolkodik. Ha nem egy barlangban laktál eddig a szibériai tajgán, akkor talán te is észrevetted már, hogy Magyarország egyfajta fáziskésésben van a nyugathoz - és itt főleg az USA-ra kell gondolni - képest.
Tehát ami ott ma pörög, meg divat, az még Magyarországon vagy ismeretlen, vagy épphogy felfutóban lévő terület. De egy dolgot majdnem biztosra vehetsz: hogy előbb-utóbb qrvanagy hype lesz belőle itthon is. Emellett talán azt is észrevetted, hogy mindig az első szereplőé a legnagyobb szelet a tortából; Erre példának elég az Iwiw; az összes többi hasonló site sehol sem volt. (Azt a témát most hagyjuk, hogy gyakorlatilag már meghalt, a lényeg az, hogy amíg pörgött, irgalmatlan sok pénzt hozott a kitalálóinak.)
Tehát mindebből az következik, hogy figyelni kell a külföldi trendeket, és az elsők között lenni, akik lefedik azt a területet.
Srapnel, az utolsó mondatodat olvastam el a legutolsó irományodnak.
A korodról egy szót nem írtam, csak hogy biztos, hogy nem egy korosztály vagyunk a stílusod alapján, de ha 50 körül vagy, és vannak kis és nagy vállalkozásaid is (nem hetvenkedek ezzel, még mielőtt félreérted), akkor szólj és bocsánatot kérek. Ellenben azt írtam, hogy olyanról írsz, amihez nem sok közöd van. Csak trollkodsz és vitatkozol. Csak az a célod, hogy felhúzd az embert. Az pedig nem etikátlan lépés, ha töröltetni akarom a kötekedő, nem a témába vágó írásokat (nem csak a tiédet jelöltem meg, az más kérdés, hogy a moderátor is egy troll lehet ha éppenséggel nem itt dolgozik, mert ezek szerint az oldaladon áll). Mert ez a kis cég - nagy cég téma és a személyeskedésed (amit elkezdtél és é sem tudtam már más eszközhöz nyúlni) nem ide, ehhez a kérdéshez tartozik.
A vita meg nem ez. Mert ez arrogáns, tolakodó, pofátlan győzködés.
Már az utolsó hozzászóló is kezdi, de nem érdekel, a kérdésről most töröltem az email értesítőket (most is csak azért néztem meg, mert értesítőt kaptam).
Néhány kérdésre adott válasz alapján azt gondoltam, hogy ez a weboldal sokkal normálisabb, mint más oldalak fórumai, de ezek szerint nem.
"Mert ez a kis cég - nagy cég téma és a személyeskedésed (amit elkezdtél és é sem tudtam már más eszközhöz nyúlni) nem ide, ehhez a kérdéshez tartozik."
Téged is egy cég szült meg és nevelt föl, mi? Mert szerinted cégek felé lehet személyeskedni. Elképesztő.
"de ha 50 körül vagy, és vannak kis és nagy vállalkozásaid is (nem hetvenkedek ezzel, még mielőtt félreérted), akkor szólj és bocsánatot kérek"
Értem, de akkor miért nem úgy tetted föl a kérdést, hogy az érvekre nem fogsz hallgatni, csak aki korban és helyzetben megüti a szintet. Nyilván jó onkológus is csak az lehet, aki maga is rákos.
"Az pedig nem etikátlan lépés, ha töröltetni akarom a kötekedő, nem a témába vágó írásokat"
Normálisan válaszoltam a kérdésedre (nem véletlen hogy az építészet témakörben nem válaszolok, mert a szoftverekhez értek), majd nekiálltál belekötni úgy, hogy te magad nem is vagy szoftveres. Aztán ha a válasz nem tetszik, akkor más a hülye.
"Mert ez arrogáns, tolakodó, pofátlan győzködés."
Minden mondatom alá van támaszva érvekkel.
"Néhány kérdésre adott válasz alapján azt gondoltam, hogy ez a weboldal sokkal normálisabb, mint más oldalak fórumai, de ezek szerint nem."
Nyílván az a normális weboldal, ahol mindenre azonnal helyeselnek neked. Meg még a víz is 50 fokon forr, ha neked az tetszik.
Én is számlázót akartam csinálni. De nekem is eszembe jutott már, h nem fogy majd. Több mint 500e vállalkozás működik Mo-n, alakulnak ,tönkremennek cégek, valahol programot cserélnek. Néhány eladás biztos lenne de hogy ne menjek csődbe, megérje csinálni havi biztos 10 darab eladás kéne. Ez meg nem garantált. Próba cseresznye.
Offtopik (bocs érte):
Kérdező ,olvastam a többi kommentet és az előző srapnel válaszolóval nem kötekednék. Az egy hülye csak állandóan válaszolgatni fog minden kommentre. Ne válaszoljon kérdező. Ez neki a szórakozása máshol is.
Srapnel:
Most akartam törölni a kérdést a listámból de mivel látom, hogy ismételten válaszolnod kellett, ezúttal végigolvastam az irományod.
"Téged is egy cég szült meg és nevelt föl, mi? Mert szerinted cégek felé lehet személyeskedni. Elképesztő."
Valamilyen szer hatása alatt állsz? Ezt komolyan kérdeztem.
"Értem, de akkor miért nem úgy tetted föl a kérdést, hogy az érvekre nem fogsz hallgatni, csak aki korban és helyzetben megüti a szintet."
Érvekre? Az érveid 80% része hülyeség, a többi csak azért nem az, mert evidens.
Ha nem vetted volna észre, nem engem kell meggyőzni, hanem az érveket más meggyőzésének céljából gyűjtöm.
Éppen ezért ez a sok litánia a részedről teljesen felesleges volt.
Ezt csak azért írtam le, mert talán még mindig nem értetted meg, hogy nem engem kell meggyőzni bármiről is.
"Normálisan válaszoltam a kérdésedre (nem véletlen hogy az építészet témakörben nem válaszolok, mert a szoftverekhez értek), majd nekiálltál belekötni úgy, hogy te magad nem is vagy szoftveres."
Ez a vita elsősorban a cégekről szólt, alig esett néhány szó szoftverekről, egy eset volt, ami annyira szakmai volt, hogy nem értettem teljesen, de azt jeleztem is.
Aki igazán elkezdett itt kötekedni az te voltál.
"Aztán ha a válasz nem tetszik, akkor más a hülye."
Én vagyok a hülye, hogy figyelembe veszek olyan válaszokat is, amiknek semmi köze a témához.
"Minden mondatom alá van támasztva érvekkel. " Ehhez kétség nem fér, de hogy ezekről az érvekről mit gondolok, azt lásd fentebb.
"Nyílván az a normális weboldal, ahol mindenre azonnal helyeselnek neked."
Nem vártam helyeslést. Az a normális, ha valaki nem akar arrogánsan, rámenősen győzködni, kioktatni.
"...ahol mindenre azonnal helyeselnek neked"
Ezt pont olyan valaki írja, aki nem tolerálja, ha valaki más véleményen van, és rendszeresen litániákat gyárt, amelyekben igyekszik bizonygatni a saját igazát. Emellett kényszeresen válaszolnia kell, mert nem viseli el, ha nem az övé lesz az utolsó szó.
"Meg még a víz is 50 fokon forr, ha neked az tetszik."
Az, hogy a víz hány fokon forr, a légnyomástól függ és nem attól, hogy nekem hogy tetszik.
20.ismeretlen válaszoló:
„Nekem szimpatikusak az olyan cégek, akik nem csak fizetős, de ingyenes szoftvereket is fejlesztenek. Így akik esetleg pár ingyenes szoftveren keresztül már megismerték a cég minőségét, bátrabban vennének egy két fizetőset is. Ingyenes szoftver alatt nem a lite verziókat és a trialokat értem, hanem a teljes verziós, komplexebb programokat (már amennyire komplex a profil).”
Mit dolgozol? Remélem ingyen csinálod. Vagy nem? Elvárod hogy fizessenek érte? Még iljet!
A programolók is egy csomó időt és pénzt ölnek a munkájukba, a folyamatos tanulásba, a fejlesztőeszközökbe, hardver eszközökbe! Szerinted miből fizetik a lakbért vagy a lakáshitelt? Mit szólna az asszony otthon, ha semmi pénzt, vagy csak a minimálbért vinnék haza, mert hogy az ügyfelek elvárják, hogy ingyér' dolgozzon?
A pék szerinted mit szólna, ha beszólnál neki hogy adja már ingyen a zsömlét mert ha finom akkor legközelebb kenyeret is veszel. Elküld téged a jó édes...
Még így is van olyan aki ingyenes számlázót ad amire aztán egy év múlva jön a haszon mert fizetős lesz. Komplex programot meg ne várjál, nincs olyan eszement aki azt is ingyen adna.
A cég minőségét úgy ismered meg hogy kérsz tőlük egy oktatást vagy bemutatást, látod a hozzáállást, hogy profik vagy nem és eldöntöd hogy neked jó lesz vagy nem amit csinálnak.
Itt meg valaki írta hogy úgy venne csak programot ha kap forráskódot és dokumentációt.
A dokumentáció magától értetődik mert kötelező. A forráskódot is ügyvédi letétbe szokták helyezni ha vannak egyedileg kifejlesztett részek. De arról ne is álmodj hogy valaki csak simán átadja neked a szellemi termékét. Kiadnád a sajátodat ha lenne? Nem mi?
"Az egy hülye csak állandóan válaszolgatni fog minden kommentre."
Nyíltan gyalázkodsz és még csak alátámasztani sem tudod azt, amit mondasz.
"Ha nem vetted volna észre, nem engem kell meggyőzni, hanem az érveket más meggyőzésének céljából gyűjtöm."
Az összes olvasó a célcsoport, hogy ne terjedjen a hülyeség. Tehát nekem mindegy, hogy te meg vagy-e győzve.
"Valamilyen szer hatása alatt állsz? Ezt komolyan kérdeztem."
Ember, te mondtad, hogy szerinted vérig sértettem sokakat azzal, hogy cégekről tettem megállapítás. Igen, most hülyeséget írtam. A tiédet.
"Érvekre? Az érveid 80% része hülyeség"
Az a körülmény, hogy semmiféle objektív cáfolatát nem adtad annak, amit írtam, egy csapásra jelentés és igazság nélküli szóhalmazzá redukálja az iménti mondatodat. Nem beszélve az előző válaszoló mondatairól.
"Ha nem vetted volna észre, nem engem kell meggyőzni, hanem az érveket más meggyőzésének céljából gyűjtöm. Éppen ezért ez a sok litánia a részedről teljesen felesleges volt."
Igen, ez a tipikus kihátrálás, miután rájöttél, hogy hülyeséget beszéltél.
"Ez a vita elsősorban a cégekről szólt, alig esett néhány szó szoftverekről, egy eset volt, ami annyira szakmai volt, hogy nem értettem teljesen, de azt jeleztem is."
Majd nekiálltál bőszen vitatkozni. A kérdést is szoftverre tetted föl, arra válaszoltam!
"Én vagyok a hülye, hogy figyelembe veszek olyan válaszokat is, amiknek semmi köze a témához."
Te voltál az, aki a témához nem kötődő irányba terelted azt, amit én a témában írtam.
"Az a normális, ha valaki nem akar arrogánsan, rámenősen győzködni, kioktatni."
Te indultál el a szapulás, a győzködés útján. Először te akartál meggyőzni engem, hogy a sarki fűszerestől vásárolt alma nyomán nyugodtan vásárolhat mindenki házi tákolású szoftvert, mert jó lesz az.
"Ezt pont olyan valaki írja, aki nem tolerálja, ha valaki más véleményen van, és rendszeresen litániákat gyárt, amelyekben igyekszik bizonygatni a saját igazát."
Igen, megúszhattad volna ezt magadra nézve, ha nem kötsz bele olyan véleményekbe, amiket hozzáértők írnak. De megtetted. Így ez az iménti tökéletes jellemzéseddé vált.
"Emellett kényszeresen válaszolnia kell, mert nem viseli el, ha nem az övé lesz az utolsó szó."
Nézd, ha engem hülyének, vagy az általam írottakat hülyeségnek mondják, akkor nyilván válaszolnom kell rá. Különben azt hiheti valaki, hogy igazad van.
"Az, hogy a víz hány fokon forr, a légnyomástól függ és nem attól, hogy nekem hogy tetszik."
Ó, hát végre sikerült egy lényegtelen részletkérdésbe belekötnöd és nem értened, amit írtam.
"A dokumentáció magától értetődik mert kötelező. A forráskódot is ügyvédi letétbe szokták helyezni ha vannak egyedileg kifejlesztett részek. De arról ne is álmodj hogy valaki csak simán átadja neked a szellemi termékét. Kiadnád a sajátodat ha lenne? Nem mi?"
Kétfős kis cégektől éppen kaphatsz dokumentációt. Nem túl jót. Tökmindegy, hogy ügyvédi letétben van, vagy nálam a szekrényben. Az a lényeg, hogy ha a kis cég elpárolog, én ne álljak ott egy olyan szoftverrel, amit max. csak kidobni tudok (benne a cégem jó pár éves összes adatával), ha valami gond van. Ha pedig elzárt a forráskód, vajon mennyi dokumentációra számíthatok én a kódból? Megmondom: semennyit.
"Kiadnád a sajátodat ha lenne? Nem mi?"
Az attól függ. Minden pénz és megegyezés kérdése. De a túloldalé is. Neki sem muszáj megvennie az n+1. számlázó szoftvert, ha annyira véded magad. Majd megveszi az n.-et. Verseny van. Ha én írok egy csodaszoftvert, akkor nekem van szükségem a többiek pénzére, a pénz náluk van, első sorban a piac, másodsorban ők diktálnak. "A vevőnek mindig igaza van."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!