Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A legnagyobb vágyam az, hogy...

Petike8 kérdése:

A legnagyobb vágyam az, hogy programozó legyek és azt akarom tudni milyen a programozói élet?

Figyelt kérdés

Imádom a gépeket,videojátékokat és ugy érzem,hogy ebbe a szakmába kapnám meg legjobban a helyem.Eddig ugy néz ki,hogy a középsuliba matek-info szakra megyek és utánna természetesen főiskolába is ugyanerre a szakra.

14/f

2013. jan. 26. 18:08
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Vettem rész játékfejlesztésben is az elmúlt években.

2013. jan. 26. 18:46
 12/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, és ha már ilyen komoly válaszolónak tünsz a robotikáról mit gondolsz,nehezebb mint a programozás?
2013. jan. 26. 18:46
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Hát az már villamosmérnöki kar. Nyilván oda sok fizika, elektronika kell a programozás mellé, így ha az kevésbé megy, akkor nehezebb. De ha jó vagy belőlük és érdekel is a téma, akkor nem lesz nehéz az se. Persze sokat kell majd foglalkoznod a témával.
2013. jan. 26. 18:52
 14/34 A kérdező kommentje:
Te hogy lettél programozó?
2013. jan. 26. 18:56
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Ezen a 39%-os válaszolón jót nevettem. :D

Szerencsétlen egy ember lehet, de nem a programozás miatt kerülik el az fix.

Mivel én is ezzel foglalkozom elég sok programozóval vagyok körülvéve és mindegyik kapcsolatban van/házas is már/hetente új csajjal van, szóval ez nem munka függő.

Kérdező:

Ha komolyan érdekel, akkor főiskola helyett inkább egyetemre menj és még döntsd el, hogy milyen irányvonal érdekel inkább.

Sokan kezdenek azzal, hogy "húúúúú játékot akarok csinálni azonnal!", na az ilyenekből nem lesz programozó, vagy csak nagyon-nagyon lassan. (Mert előbb-utóbb rájönnek, hogy egy komplex dolgot összerakni nem egy pár perces munka ám.)

A robotika pedig egy másik vonulat, mint már írták.

2013. jan. 26. 23:37
 16/34 anonim ***** válasza:
Játékfejlesztés miatt nem biztos hogy programozni akarsz... Egy játék motorját akarod megírni, vagy pályákat csinálni, karaktereket modellezni, történetet írni akarsz? Ezek közül az elsővel foglalkozik általában programozó. Persze ha az a válaszod hogy motort írni, és ez az eltökélt szándékod, akkor hajrá.
2013. jan. 27. 22:37
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Azért általában pályáknál is kell valamennyit programozni, nem? Gondolok itt a scriptelt eseményekre...
2013. jan. 28. 00:03
 18/34 anonim ***** válasza:
Hát kipróbálásra letöltöttem a Crysis motorját (full legális) abban nem nagy kunszt összehúzogatni a flowgraphot (bár lehet csak nekem, mert tanultam programozni)...
2013. jan. 28. 00:28
 19/34 Srapnel ***** válasza:
100%

A csajtalan programozónak üzenem, hogy keressen a családot és gyereket akaró csajok között: [link]

Egyébként a játék vonalon akar mindenki bekapcsolódni, mi közben várhatóan azzal a tudással kezdhetsz a legkevesebbet. Írták itt a villamosmérnökséget is. Na, azt viszonylag nehéz elvégezni, de ha tényleg mérnök lett belőled, akkor tuti, hogy nem leszel munkanélküli. Aztán nem CryEngine-t, hanem mondjuk autóelektronikát programozol, vagy vonatot, metrót, mosógépet, kávéfőzőt, stb. Erre akkor is szükség lesz, ha a játékiparnak rosszabbul megy.

2013. jan. 28. 06:39
 20/34 A kérdező kommentje:

''Imádom a gépeket,videojátékokat és úgy érzem,hogy ebbe a szakmába kapnám meg legjobban a helyem''

Ebben a témában kicsit elkalandoztak a válaszok mivel a fenti kérdésembe sehol sem emlitem azt hogy csak a játékiparban szeretnék programozni.A szakma alatt a számitástechnikát értem.

Amúgy,köszönöm a válaszokat.

2013. jan. 28. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!