Egy c/c++ programozó segitségét kérem a követkető feladathoz. Milyen karakterlánc lesz az e változó tartalma a mellékelt utasítássorozat végrehajtása után?
Figyelt kérdés
Adott a következő deklaráció: char e[20]=”51+73”;
strcpy (e, strchr (e, ’+’) +2) ;
Azt tudom hogy a strcpy masol a strchr meg megnezi a stringben a + jelet es ha a viszateresi ertek nem NULL akkor keresi + jelet ha nem akkor meg kihagyja csak itt nem ertem azt, hogy +2 minek van ott mi az?<???
2013. jan. 23. 18:46
2/6 A kérdező kommentje:
mert nem akart elindulni.
2013. jan. 24. 16:50
3/6 A kérdező kommentje:
valaki megmondana hogy mért ir ki 3-at talán azért mert a stringben meg van 1szer és a + 2vel 3 lesz?
2013. jan. 24. 16:59
4/6 iostream válasza:
strcpy: első paraméterére (az e tömb eleje) odamásolja a másodikat, ami...
strchr: visszaad egy '+' jelre mutató pointert, és eltolja kettővel.
Számold ki, hogy mi van a '+' után kettővel, és mi fog történni, ha odamásolod a tömb elejére (trükk: az strcpy le is zárja a stringet).
5/6 A kérdező kommentje:
akkor az ascii kodját tolja el 2vel?
2013. jan. 24. 17:08
6/6 A kérdező kommentje:
ja megértettem tulbonyolitom a stringben tolje el 2vel és ugy irja ki a 3-at.Kösz
2013. jan. 24. 17:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!