Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kezdőnek milyen programozási...

Kezdőnek milyen programozási nyelvet ajánlotok, ami könnyű, de hasznosítható?

Figyelt kérdés

Nekem a freepasclat ajánlották, de az régi dos-os felületre lett kitalálva.. grafikus felületet nehezebb vele (jól) megvalósítani, viszont elvileg könnyű nyelv.

De úgy tudom vannak nyelvek (pl basic) aminek vannak "újabb verziói" (visual basic.net / small basic stb.)

Mit ajánlotok, és miért?

Olyan programozási nyelvet keresek, ami egyszerű, de hasznom is lehet belőle ha ismerem.

Ui.: elsősorban windowsra gondoltam a programozást, de akár android, vagy multiplatform nyelv is érdekelne.. csak nem tudom, mivel, s hogy' kezdjek.

2013. jan. 9. 19:12
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Most már egyet értek én is iostream-al kezdj Python-nal, ha nem is lesz belőle sok hasznod (de lehet), még akkor sem lesz késő átállni (sőt még könnyebb is) másik nyelvre.
2013. jan. 11. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!