Kezdőnek milyen programozási nyelvet ajánlotok, ami könnyű, de hasznosítható?
Nekem a freepasclat ajánlották, de az régi dos-os felületre lett kitalálva.. grafikus felületet nehezebb vele (jól) megvalósítani, viszont elvileg könnyű nyelv.
De úgy tudom vannak nyelvek (pl basic) aminek vannak "újabb verziói" (visual basic.net / small basic stb.)
Mit ajánlotok, és miért?
Olyan programozási nyelvet keresek, ami egyszerű, de hasznom is lehet belőle ha ismerem.
Ui.: elsősorban windowsra gondoltam a programozást, de akár android, vagy multiplatform nyelv is érdekelne.. csak nem tudom, mivel, s hogy' kezdjek.
"Nekem a freepasclat ajánlották, de az régi dos-os felületre lett kitalálva.. grafikus felületet nehezebb vele (jól) megvalósítani, viszont elvileg könnyű nyelv."
Ha kezdő vagy, akkor ne ez legyen már a szempont, hogy nehéz grafikus felületet csinálni vele.
Úgyis hiába adnának a kezedbe egy csilivili IDE-t, úgysem tudnád normálisan használni.
"Olyan programozási nyelvet keresek, ami egyszerű, de hasznom is lehet belőle ha ismerem."
Ha lenne olyan programozási nyelv, ami egyszerű, de mégis hasznot lehet belőle csinálni, nem gondolod, hogy mindenki programozó lenne?
Igazából két lehetőség van:
1. Kezdhetsz Python-nal és Pascal-al, mert egyszerűek, viszont sehol nem használják. És épp emiatt mindegy is, hogy melyikkel.
2. Vagy kezdhetsz C-vel, ami nehezebb, de innen indulva könnyebb megtanulni minden értelmes nyelvet, ami manapság népszerű: C++, JAVA, C#, stb.
Python hasznosabb..
Őszintén, hány Python programozói álláshirdetést láttál már? :D
Én spec láttam párat, de ez a kérdezőnek valószínűleg jó darabig irreleváns.
Ellenben a Python könnyen tanulható, egy halom kész modul van rá, ráadásul rengeteg rendszerre van interpreter.
Már régi S60-as nokiákon is lehetett vele scriptet írni, most androidon is lehet nyugodtan, de akár weboldalak készítésére is alkalmas.
Ez hasznosabb nyelv ilyen szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!