Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C, vagy C++ nyelvvel érdemes...

C, vagy C++ nyelvvel érdemes kezdeni a tanulást?

Figyelt kérdés
A webes nyelveket ismerem, tehát a programozás alapjaival tisztában vagyok, most mennék tovább, de nem igen tudom, melyiket válasszam. Egy eléggé magas szinten programozó ismerősöm azt mondta, a C-t ismerjem meg elsőnek, utána a C++-t, de utóbbi fejlettebb, jobban van alkalmazáskészítésre fejlesztve, kernelt meg nem igen fogok csinálni... Melyiket ajánljátok? Van akkora hasonlóság, hogy az egyiket megtanulva a másikat is tudjam nagyjából (csak más funkció nevekkel)?
2012. dec. 6. 23:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Programoztál már az objektum orientáltság lehetőségeit kihasználva? Ha igen, egyből ajánlanám a C++-t, de ne a Visual Studio-t. Code::Blocks mingw (gcc) és mehet is a tanulás. Ha barátibb környezetet keresel, akkor pedig C#.
2012. dec. 7. 02:07
 2/5 iostream ***** válasza:
C-t teljesen felesleges tanulni, ha nem akarsz Linux kernelt fejleszteni.
2012. dec. 7. 10:14
 3/5 anonim ***** válasza:
A cél az volt hogy minden c-s program egyben c++-os program is legyen. (Ez nem teljesen így van, de jó közelítéssel igen.) Vagyis törekedtek a visszafele kompatibilitásra a hatékonyság mellett. A ++ a C nyelv továbbfejlesztésére utal. Vannak vélemények a c kezdése ill. a c++ kezdése mellett is. Én inkább a c-t javasolnám (van benne némi szubjektivitás is). Ha az megy akkor öröm lesz c++-ra áttérni.
2012. dec. 7. 11:42
 4/5 A kérdező kommentje:

Elsőnek:

Ismerem, de nem szeretek mindent OOP-re építeni, ahol 80 class van egy 60 soros kódban.

Eddig amit nézegettem, a VS-t sokan ajánlják, bár notepad++-nál szívesebben maradnék. Minden esetre megnézem majd mindkettőt.

Mivel a véleményeket részben megoszlik... Melyik esetben "vesztenék" többet, ha az egyik, vagy másik nyelvnek nézek utána elsőnek?

2012. dec. 7. 12:27
 5/5 iostream ***** válasza:

Ha az az elképzelés, hogy először az egyik, utána a másik, akkor:

C -> C++: először megtanulod a C alacsonyszintűségét kezelni, makrókat írsz, pointerekkel dobálózol, visszatérési értékbe kezelsz hibát, majd áttérve C++-ra, mivel ezek az eszközök ugyanúgy adottak, nehezen fogsz tudni kitörni a megszokásból.

C++ -> C: megtanulod használni a magasabb szintű eszközöket (vector, algorithm, RAII), majd az alacsonyabb szintűeket is, csak hogy értsd, utána a C-t is sokkal stílusosabban, biztonságosabban fogod tudni kezelni.

2012. dec. 7. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!