A PHP nyelvvel érdemes foglalkozni? Én személy szerint szeretem ezt a nyelvet!
Miért ne lenne érdemes? Én is ezzel "foglalkozom".
Szerintem is jó, esetleg a változók típusossága hiányzik egy kicsit.
érdemes, mert ennek a nyelvnek nem lehet lenyúlni a forráskódját -> el is lehet adni
A javascriptet bárki simán kimásolhatja a forrásból
Lehet hogy a JS az Ajaxával és a Jquery-vel jelenti a jövőt de a PHP egyelőre nem fog kihalni.
Te nagyon okos szerinted az Ajaxhoz mi kell? Nem véletlen egy szerver oldali program?
érdemes, mert ennek a nyelvnek nem lehet lenyúlni a forráskódját -> el is lehet adni
A javascriptet bárki simán kimásolhatja a forrásból
1.Hidd el ha nem vagy elég jó PHP programozó és nem véded le a nomrálisan az oldalt akkor igenis le tudják lopni.
2. A javascript programkódot miért baj ha le tudják lopni? Aki elég ügyes kihámozni valamit belőle annak nincsen szüksége rá mert megírja saját maga, aki nem annak meg nem is kellene. Másrészről a javascriptből milyen fontos dolgot lehet lelopni? Semmit. Ajax-al ha meghívod a szerver oldali részt ugyanúgy nem látod.
Szerintem ti bőven foglalkozzatok mással és ne próbálkozzatok a programozással ha ezekkel az alapvető dolgokkat nem vagytok tisztában.
1.Hidd el ha nem vagy elég jó PHP programozó és nem véded le a nomrálisan az oldalt akkor igenis le tudják lopni.
Hogyan? Miután lefut már csak html forrást látni, úgy meg nem lehet leszedni hogy ne fusson le, hacsak felnem töri az ftp-t
Hogyan? Miután lefut már csak html forrást látni, úgy meg nem lehet leszedni hogy ne fusson le, hacsak felnem töri az ftp-t
Adok két példát!
1. Fájlfeltöltéskor nincs levizsgálva magának a fájlnak a típusa ami engedélyezett, akkor simán feltöltök egy php sniffert, vagy akármit, és hogy félreértések ne essék NEM ELÉG csak a fájl kiterjesztését vizsgálni!
2. MySQL injection mond valamit?
és még sorolhatnám. Senki nem mondta hogy akkor kell elfogni mikor már csak a html kimenetet adja. De amit te írtál hogy ftp feltörése az a legutolsó dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!