Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ -ban nem nulla a változók...

C++ -ban nem nulla a változók kezdőértéke?

Figyelt kérdés

most ismerkedem a c++ -nyelvel, az összegzés tételét valósítottam meg és arra lettem figyelmes hogy ha nem nullázom le a gyűjtőváltozót akkor ilyen 5 jegyű számot kapok az összegem helyett..

a kérdésem az lenne hogy ha nem nulla a kezdőérték, akkor mennyi, vagy hogy is működik ez pontosan?

2012. nov. 20. 19:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem szimplán "null" ami nem egyenlő a nullával. A változókat illik ilyenkor nullázni előtte, illetve stringeknél ""-vel egyenlővé tenni.
2012. nov. 20. 19:41
 2/4 anonim ***** válasza:

A C++-ban nincs a változóknak kezdőértéke. Ha nem adsz meg kezdőértéket, akkor a viselkedés kiszámíthatatlan. Előfordulhat, hogy az az érték kerül a változóba, amelyet egy korábban futó program használt valamelyik változójában. Tehát, ha azt akarod, hogy a változó értéke 0 legyen, akkor mindenképp rendeld hozzá.

A NULL pedig általában egyenlő a nullával, és általában csak mutatóknál használják, annak a jelölésére, hogy nincs semmilyen változó hozzárendelve a mutatóhoz.

2012. nov. 20. 19:57
 3/4 A kérdező kommentje:
értem köszönöm a válaszodat :)
2012. nov. 20. 20:01
 4/4 iostream ***** válasza:
Annyiban kiegészíteném, hogy a BEÉPÍTETT TÍPUSÚ változóknak nincs kezdőértéke (azaz nem inicializálódik), és ez sem minden esetben igaz. Egy felhasználói típus mindenképp inicializálódik, tehát pl egy string is. A NULL makró pedig általában 0, de amúgy sem szép használni. Ha számot akarsz akkor írj 0-t, ha mutatót akkor a nullptr-t.
2012. nov. 20. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!