Nagyon béna vagyok matekból de tanulok programozni a 24 órás könyvből, nulla matektudással és 2 év gyakorlással fogok tudni csinálni mondjuk egy 2d fps játékot amiben van fizika is?
Amikor azt mondom,hogy nulla a matektudásom akkor azt szó szerint is értem.
Csak összeadni,kivonni,szorozni,osztani tudok mást nem.
Például ilyeneket nem tudok,hogy:
Számold ki a kör sugarát,vezesd le ezt vezesd le azt.Azt sem tudom mit lehet levezetni.
Asztalos szakon végeztem.Nincs érettségim.
De ha annyira kell a matek,akkor majd letöltök egy könyvet és kezdem az elejétől.
Még egy ilyen könyvet sem találtam sehol pedig kerestem már sokat.
Ehhez kell matek:
Például,hogy a falról visszapattanjon a labda.
Vagy,hogy ha eldobok egy gránátot.
Matek-ra inkább az engine programozásban van szükség,0 matekkal biztos nem fogsz semmire jutni ezen a téren.
De nem muszáj az engine-t magad programoznod,használhatsz kész motorokat,grafikára,fizikára..stb.Ezekhez már nem kell annyira komoly matek csak logika.
Szóval igen,2 év alatt bele rázódhatsz annyira hogy készíts valami 2D játékot vagy akár 3D-t is amiben van fizika,ha kész motorokat használsz.
De magát a motort,semmi esetre sem tudod matek tudás nélkül megalkotni.Gondolj bele egy kicsit.Hogy a labda visszapattanjon a falról valósághűen,figyelembe kell venni a labda mozgásának irányát,sebességét,súlyát és gravitáció irányát,mértékét és erre irni kell egy motort ami ezeket az adatokat figyelembe véve kiszámítja a labda mozgásának irányát,sebességét azután hogy érintkezett a fallal.Alap matek tudással semmi esetre sem tudsz ilyen komplex műveleteket lekódolni.De ahogy mondtam nem is muszáj,használhatsz kész motorokat és használnod is kell.Senki nem fejleszt játékot teljesen a 0-ról.Mindenki kész motorokat használ profi játékfejlesztésben is így van.
A játék programozás és motor programozás 2 külön terület lényegében,el kell döntened melyik terület érdekel.Ha játékokat akarsz programozni akkor 2 év múlva már összehozhatsz valamit kész motorokkal.Ha motort akarsz programozni,akkor a játékfejlesztést jó pár évre felejtsd el pár ezer oldalnyi száraz olvasni való vár rád több mint egy könyvet el kell olvasnod.Sokkal többet.
A játék programozása lényegében az asztalos munka.Tervrajz alapján előkészíted,méretre vágod az anyagot,majd összeállítod.A motor programozása,pedig maga a tervrajz készítése.Mondjuk ez lehet nem a legjobb példa de lényegében erről van szó.A játékfejlesztésben a motor programozók lényegében a mérnökök a motor pedig a tervrajz,a játék programozók pedig azok,akik a tervek alapján,a tervekkel dolgozva megalkotják a játékot a játék menetet.
Szóval el kell döntened melyik terület érdekel.Játék vagy motor programozás és attól függ hogy 2 év alatt meddig tudsz eljutni.
Kell az biztos. Főleg szögfüggvények meg koordináta geometria.
De most komolyan, 2 év az nem kevés idő... annyi idő alatt meg tudja tanulni egy normális matekkönyvből.
Felejtsd el!!!! Én elég jó voltam matekból mindig is (érettségi is majdnem 100%-s)de egyetemen megszenvedek a matekkal. Programozáshoz nagyon sok matek kell.
24 órás könyvekről meg ne is beszéljünk nincs értelme. Max ha kifogy a budi papír, akkor nyúlok hozzá. :D Abból nem fogsz meg tanulni a programozni, nagyon alap dolgokat fogsz csak tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!