Hogyan oldjam meg c++-ban?
Sziasztok!
Azért írok, mert nem tudom megcsinálni c++-ban az alábbi feladatot: a beírt szám összes páros osztóját írja ki!
Én így képzelem el, de sajnos nem azt adja ki:
#include<iostream.h>
main()
{
int i,szam;
cout<<"irjon be egy szamot: ";
cin>>szam;
for (i=0;i<=szam;i++)
{
if (i % 2==0)
cout<<i<<endl;;
}
system("pause.void");
}
Köszönöm a segítséget;
Ez azt vizsgálja, hogy i páros-e. Ez a fele a feladatnak. Azt is meg kell vizsgálni, hogy i osztója-e a számnak.
Mivel a 0 semminek sem osztója, ezért érdemes 1-től indulni (ezzel egy csúnya division by zero hibát is elkerülhetsz).
A párosságot i % 2 alakban vizsgálod, ami azt nézi, hogy i-nek osztója-e a 2. Ennek analógiájára akkor azt, hogy a számnak osztója-e i, vajon hogy vizsgálnád? Na, azt a kifejezést &&-el rakd be az if-be, és jó lesz.
tudom baromság de itt mi a hiba?
#include<iostream.h>
main()
{
int i,szam;
cin>>szam;
for (i=1;i<=szam;i++)
{
if (i % 2==0 && i % szam==0)
cout<<i<<endl;
}
system("pause.void");
}
Mégegyszer, direkt a szórendet se változtattam meg. Figyelmesen olvasd.
"A párosságot i % 2 alakban vizsgálod, ami azt nézi, hogy i-nek osztója-e a 2. Ennek analógiájára akkor azt, hogy a számnak osztója-e i, vajon hogy vizsgálnád?"
Meg van : )) köszönöm, hogy rávezettél.
Így már jó ugye?
#include<iostream.h>
main()
{
int szam;
int i;
cin>>szam;
for (i=1;i<=szam;i++)
{
if (i % 2==0 && szam % i==0)
cout<<i<<endl;
}
cout<<endl;
system("pause.void");
}
Értem. Most én szoftverfejlesztőn vagyok és ezt tanulom. Egyébként jól lehet belőle élni? úgy értem, hogy el tudod választani a magán életet a munkádtól, vagy te szereted csinálni?
Még annyival zaklatnálak, hogy pontosan miket kell csinálnod? hogy telik a munkaidőd? milyen feladatokat kell csinálnod?
Van kisebb-nagyobb rálátásom de örülnék ha ezekre a kérdésekre olyan válaszolna, aki tényleg ebből él.
Köszönöm, hogy időt fordítottál rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!