Hogyan oldjam ezt meg C#-ban?
Sziasztok! Hogyan tudom azt megcsinálni C Sharp-ban, hogy ha lefut a konzol program, akkor ne csak kilépjen, hanem kérdezze meg, akarja-e újból futtatni, és választás alapján döntsön.
Nos van rá egy elméletem, amit felvázolnék, ha nem jó, akkor kérlek javítsatok ki:
-Csinálok classot, mondjuk "Lol" néven, majd bevezetek egy char változót, és ha char változó mondjuk "y", akkor return Lol;
-Vagy csinálok egy bool változót, ami ha true (y), akkor újra futtatja a programot, ha false, akkor meg ugye kilép
-Végső ötletem, olyan, hogy a "case" kulcsszóval kell valamit variálni, de azzal nem tudom csinálhatok-e olyat hogy "case "y{ return Lol;} case "n"{ Console.ReadKey()}
Még csak nem rég kezdtem bele, szóval ne nézzetek le nagyon, ha nem jól gondolkodtam.
while(true)
{
.
.
.
blablabla();
.
.
.
Console.WriteLine("Do you want to exit (y/n)?");
if(Console.ReadLine() == "y") break;
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!