Programozas tanulas, hol kezdjem?
C++ baromira más műfaj.
Mindenesetre menj neki a CSS-nek, utána logikus mondjuk a Javascript, PHP, efféle. Ez át is vihet aztán a C-szerű nyelvek felé.
Azért kalkuláld bele, hogy egy programnyelvet megtanulni nem annyi, mint a HTML-t megtanulni. Az túró. Szerintem a CSS-szel is elleszel egy darabig, pedig hol van az még egy komolyabb nyelvtől.
Megjegyzem, hogy sem a HTML, sem pedig a CSS nem programozási, hanem leíró nyelvek. Habár vannak hasonlóságok, szerkezetek, nézőpontok, amelyek segíthetnek a későbbi programozásban, ezen kívül ég és föld különbség van egy weblap és egy program megírásában.
A legtöbben szidják a Pascalt, mert elavult, de legeslegelső tanuló programnyelvnek szerintem nem rossz. És ha megvannak az alap algoritmusok, adatszerkezetek meg gyakorlat, akkor el lehet felejteni az egész szintaxist, és jöhet a C meg a többi nyalánkság. De ha érzed az Erőt, akkor nyugodtan kezdd C-vel, jó lesz az, aztán a többi meg kiderül...
Egy jó könyv és sok gyakorlás szerintem jobb, mint egy tanfolyam.
A C++ jó nyelv, annyira tanulni sem nehéz, nyugodtan vágj bele egy jó könyv segítségével az alapoknak.
Én igen:
Tanuljuk meg a C++ programozási nyelvet 24 óra alatt
Tanuljuk meg a Java programozási nyelvet 24 óra alatt
:Da
igy kerdezem akkor ha meg akarnatok tanulni programozni, hogyan csinalnnatok?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!