Hogy lehet olyan algoritmust beállítani, hogy ha "Igen"-re kattintok, akkor mást adjon be, mint akkor ha "Nem"-re kattintok?
Figyelt kérdés
Tehát ha "Igen"-re kattintok, beadja az 1-es szöveget, ha "Nem"-re, akkor a 2-es szöveget. Megpróbáltam sokfélét, de nem sikerült.2012. aug. 14. 10:28
1/10 anonim válasza:
Nagyszerü. És milyen hol, nyelven?
2/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok egy számítástechnikai zseni, csak annyit tudok, hogy hamis Windows hibaüzenetes szívatáshoz kéne.
2012. aug. 14. 10:35
3/10 anonim válasza:
C vagy C++ nyelven tudod megcsinálni.
4/10 A kérdező kommentje:
És azt hogy kell? Milyen kódot kell beírni, hogy ha "Igen"-re kattintok, beadjon még egy valamit?
2012. aug. 14. 10:38
5/10 A kérdező kommentje:
De ha "Nem"-re, akkor mást adjon be.
2012. aug. 14. 10:39
6/10 Golan Trevize válasza:
Ne haragudj, de amíg olyan alapvető kifejezéssel, mint az "algoritmus" sem vagy tisztában, addig ne akarj programozni.
Inkább kérj meg valakit, pár ezer forintért meg fogja írni neked a hamis Windows hibaüzenetet.
7/10 anonim válasza:
Keresd meg a nyelv kézikönyvében, hogy milyen előre definiált konstanst ad ki az Igen-nem üzenetdobozokat kezelő eljárás! Utána írj egy "if válasz=... then saját_változó="1-es szöveg" else" saját_változó="2-es szöveg" értékadást! Ezután kezeld le a saját_változó értékét!
8/10 anonim válasza:
Pyton 3 nyelven:
if( x == "igen" ):
akkor ez fut le
else:
Ha pedig nemet vagy mást adsz be akkor pedig itt folytatódik a progi.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbáltam, de kiírta, hogy "Szintaktikai hiba" :(
2012. aug. 15. 10:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!