Visual Basic programozás teljesen (! ) kezdőknek - hogy induljon el az illető? Milyen könyvet érdemes megszerezni?
A Visual Basic kék könyvet mindenképp. Ezenkívül még a Visual Basic és Excel programozás, illetve az Excel programozása is jó könyv.
Egyébként ha már belejöttél ajánlom ezt az oldalt. [link]
Nagyon jó.
Továbbra sem nekem lenne a dolog, azért írom egyes szám 3. személyben! :P
Válaszodat viszont köszönöm!
Először is nem érdemes fejest ugrani a közepébe...
Ha az az illető nem rendelkezik semmilyen programozási ismerettel, előbb a programok felépítésével ismerkedjen meg.
Mi ezt annak idején a Comenius Logo programmal tettük meg.
Itt egyszerű utasításokkal tudod a "teknőst vezetni", hogy milyen vonalat, milyen irányba húzzon.
Ennek a lényege nem a teknősben van, hanem abban, hogy képet kap az ember arról, hogy mit is jelent a programozás, milyen elemi lépésekre kell lebontania a saját elképzelését.
Ha már van valami fogalma a programozás menetéről, bármilyen program nyelven fog tudni programozni, ha az ehhez szükséges leírást (referencia könyvet) megvásárolja, ill. sok programnyelv referenciája publikusan elérhető az interneten is a gyártó honlapján.
(Egy példa erre, ha vki PHP-ben akar programozni, akkor ott a php.net, ahol egy komplett referencia anyag áll a rendelkezésre példákkal, utasítások és paramétereik magyarázatával.)
Ez minden más programozási nyelven is így van, az utasításoktó és a szintaktikától eltekintve pedig minden programnyelv egy kaptafára megy.
Fejben (vagy papíron) a feladatot elemi lépésekre bontjuk, majd az elemi lépésekre kikeressük a megfelelő utasítást.
A programunk az utasítások sorozata lesz, amelyeket az adott nyelv szintaktikája alapján írunk le.
Pl: [link]
Először ezt érdemes átolvasgatni az alapokhoz,aztán rengeteg példát lehet találni a neten. Egyszerűbb feladatoktól a bonyolultabbakig. Én azokból tanultam a legtöbbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!