C programozás kezdőknek?
Sziasztok!
El akarok kezdeni programozni és a C-t választottam olyan nyelvként, amit meg akarok tanulni teljes egészében.
Jelenleg webes dolgokat tudok( html,css illetve kapisgálom az ActionScript 3-at), php-t és pythont most kezdtem, de akarok valami komolyabbat is tanulni. Erre a C-t választottam. Később komoly programokat is akarok írni, kereskedelmi szinten...ez a terv...ehhez a C megfelelő lenne?
Köszönöm a válaszokat.
Alapnak jó, de amire te akarod nem.
C# akkor vagy C++ (QT) vagy Java.
Hűha. Akkor a C-t félreteszem. Azért gondoltam rá, mert azt mondták valahol hogy az megfelelő kezdőknek, de megpróbálom a c#-t helyette.
Remélem menni fog. A PHP elég egyszerűnek tűnik, persze még nem mélyedtem el benne komolyan( kb. a tömböknél tartok).
Azért szoktak C-t meg pascalt javasolni kezdésnek, mert nincs megírva benne minden alap algoritmus, mint mondjuk C#-ban meg java-ban és sokat fejlődik a gondolkodás módod.
Pl C-ben megírod magadnak a láncolt listát, míg C#-ban meg java-ban már csak hívod egy objektum metódusait.
Ugyanez a helyzet a rendezésekkel is például. Veremmel, sorral.
Szóval a gondolkodásmódot kell fejleszteni, a nyelv hozzá meg az eszköz. De ha nincs jó gondolkodásmódod, akkor hiába van a kezedben az eszköz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!