Milyen nagyon egyszerű programozási nyelvet ajánlotok? (lent info)
Igen a c++ nyelv.
És ez a könyv:
Tanuljuk meg a c++ prog nyelvet 24 óra alatt.
Ennél jobb könyv nincs.
C++ sokat használt és elterjedt nyelv, de nem biztos, hogy első programozási nyelvnek megfelel.
A programozás technikáját megtanulni Pascal vagy Basic nyelv jobb, C++ majd akkor, ha már az alapok megvannak.
Mellesleg: ha 11 évesen programozni akar, akkor kell neki venni pár ilyen jellegű könyvet meg egy jó internet kapcsolatot és jó eséllyel ráérez... egy programozó pedig jó karrierlehetőségek elé néz a jövőben. :)
Egy biztos: ezt otthon kell megtanulja, suliba semmi hasznosat nem fog ebben a témában tanulni.
Esetleg a Python sem lenne rossz választás.
Könnyű nyelv, NAGYON kényelmes (pár paranccsal bármi megoldható szinte), sok leírás van hozzá és szinte bárhol használható.
@01:04: Kezdeni lehet akár akkor is. Sosem lehet tudni mi lesz a vége.
@00:26: Kicsi vissza vehetnél a stílusodból, nem kell rögtön lehülyézni azt, aki nem veled ért egyet.
Igen, a C-ben van pár szívás, de a C++-ban is.
Sőt még a Pythonban is, viszont én továbbra is azt mondom, hogy a Pythonnal sokkal hamarabb lehet látványosabb eredményeket elérni, ami jobban ösztönöz talán egy 11 évest a további tanulásban. (Illetve semmivel sem nehezebb a nyelv maga, mint a C++.)
C++ könnyű nyelv? Jézusom, ti mind idióták vagytok?
C-vel kezdje, és majd áttér a C++-ra? A C egy kernelhekkelős nyelv. A gyerek szerintem látványos dolgokat akar, nem szívni egy dinamikus tömbbel. A C++ meg nem is objektum orientált, ellenben az is IPARI nyelv.
Én is csak a Pythont tudom ajánlani, látványos, szép, gyors eredményeket tud elérni vele a gyerek, és közben egészséges programozási stílusra nevel.
iostream
ha tényleg programozni akar akkor már most rá kell szoktatni erre...ha meg megunja mert nem szép látványos akkor nem tudja hogy miből áll a programozás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!