"Programozási logika" tanulható ez?
óóó, puff.
az nem az alap.
Az alap kiíratni a Hello world-ot vagy a nevedet, és megtanulni a ciklusokat és az elágazásokat, valamint a nyelv szintaktikáját.
Szia.
Először is tisztában kell lenni a nyelvel (amiben programozol) a lehetőségeivel, utasitás készletével, korlátaival (szerintem ehhez minimum 3-4 év kell és akkor is még csak kezdő vagy).
Aztán le kell bontani az adott problémát "alpkövekre" amire már a nyelvnek van utasitása.
Aztán le kell vezetni, hogy hogyan tudod megoldani a gondodat.
A Te esetben ez a következőt jelenti :
1. Melyek azok az utasitások amikkel tudom mozgatni az egeret. Milyen adat struktura kell hozzá, kell-e hozzá egyáltalán valamilyen adat, (Windows alatt) Ha ez megvan :
2. Hol kell az adatokat létrehozni, megadni, inicializálni
3. Hol kell mozgatni az egeret a módositott adatokkal, ahhoz hogy azt érjem el amit szeretnék.
stb. stb.
Ha ezeket levezeted aztán már csak el kell kezdeni a programozást.
Program létrehozása.
A megfelelő utasitások beirása
Program elinditása, tesztelése,
Ha nem az igényeknek megfelelően működik akkor program módositása,
Ha az csinálja mait szeretnél akkor készen vagy.
Szerintem igy valahogy.
Üdv.
Az első vagyok.
Pl. c#-ban egy parancs arrébb vinni az egeret.
A programozasi logika amire te gondoslz az nem logika, hanem egy algoritmikus problema megoldas amit a programozok a hosszu evek alatt begyakorolnak.
Minden problemadat vissza tudod vezetni problemak egy olyan halmazara amit meg tudsz oldani. Ezeket a reszproblemakat megoldva eloallitod a vegleges megoldast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!