Melyik programnyelvet a legérdemesebb megtanulni? C c++ c#?
C++ tanulj ha jót akarsz magadnak.
Komoly.
Megszerzed a jogsit, és utána tudsz vezetni autót, teherautót, buszt, villamost, repülőt, hajót, helikoptert. Mindegyik a haladásra szolgál, csak egész máshogy. Szóval komolyabb különbségek vannak a nyelvek között, mint két személyautó között.
Amúgy ha kezdő vagy, akkor Python.
Valóban, sok eltérés van, de mondjuk ha elég jól ráérzel a dologra és több fajta programozási módozattal is tisztában leszel, akkor elég könnyű lesz átszokni más nyelvekre is.
Elég sok nyelvben azért elég nagy a hasonlóság.
A Python egy kényelmes nyelv, kezdésnek jó, sőt komolyabb dolgokhoz is. (Bár utána néha kicsit szívás lesz a többi nyelvvel szenvedni.... Ami Pythonban 1-2 sor, lehet C++-ban jelentősen több. :) )
Szerintem nem érdemes kényelmes nyelvvel kezdeni.
Én azt javaslom, hogy C-vel kezdd, de ne mélyedj bele olyan nagyon, csak ha később ez az irány érdekel, majd tanulj C++-t, és még ekkor sem elsősorban a nyelvre koncentrálj, hanem az objektum-orientáltság és a programozási alapok megértésére. Ezután pedig válassz magadnak egy irányt, hogy mit is szeretnél igazából csinálni, pl. webes célokra PHP, Python, Java EE vagy C#(ASP .NET), játékfejlesztésre C/C++, desktop alkalmazásokhoz C# (.NET) vagy Java SE, numerikus feladatokhoz Matlab, C++ (Cuda, OpenCL), mobil programozáshoz Objective C, Java (Android SDK), stb., stb. Tényleg sok minden attól függ mit akarsz csinálni, és még területeken belül is sok az alternatíva, és a kapcsolódó technológiákat is meg kell tanulni. Viszont mivel a C-re épül a legtöbb modern nyelv szintaktikája, és egyben a legáltalánosabb is, ezért ezzel érdemes kezdeni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!