Hogy kezdjem el a programozást?
Nagyon érdekel de nem tudom h. kezdjem el.A célom az lenne h. tudjak androidra készíteni alkalmazásokat és/vagy játékokat de abszulút kezdő vagyok,szóval?
14/f
A lazarus , borland nem programozasi nyelvek boci hanem ide-k(fordito programok).Manapsag senki se hasznal binaris szamokat programozasra mert egyszeruen tul bonyolult.Mindegy milyen nyelvel kezded ,az a lenyeg hogy minel hamarabb kezd el.De azert jarj utana hogy a nyelved hasznalt legyen pl itt: [link]
Nem a nyelv szintaktikaja nehez megtanulni hanem a programozoi logika elsajatitasa.
@14:32-es:
"A lazarus , borland nem programozasi nyelvek boci hanem ide-k(fordito programok)."
Mint írtam, a Borland cég, a Lazarus IDE. Ezt írtam is. Nagy betűvel cég és IDE. De kis betűvel már programnyelvek. Már leírtam. A programozási nyelveknél nagyon sokat számít a kis- és nagybetű.
"Manapsag senki se hasznal binaris szamokat programozasra mert egyszeruen tul bonyolult."
Nem. Manapság csak a legjobbak használnak bináris kódolást. Nem "senki sem használ", hanem csak a legjobbak használnak. Aki nem tud binárisan, az az első 10.000 legjobb programozó közt nem lesz bent.
lazarus,borland nem prog nyelvek ..... mindegy
es binaris szamokba senki se tudd programozni manapsag
az elso szamitogepeknel hasznaltak 1920 evekbe,de most nem eri meg egyaltalan mert csak ido veszteseg.
Igen elmeletileg lehetne programozni binaris szamokba de gyakorlatilag lehetetlen mert tul nehez pl:
az 'A' betu leirasa binarisan 01000001 es csak egy betu.Kepzeld hogy lehetne pl egy operacios rendszert megirni.Eltartana par 100 evbe.Egyszeruen nem praktikus.Ha nem hiszed keres binaris programozasra referenciat mert nem hiszem hogy talalsz.
20-as években számítógép programozás. Azt nem tudom hogy csinálták, mikor a számítógép elsődleges verziója 41-ben jelent meg.
A lazarusnál, és borlandnél pedig felfoghatnátok, hogy programnyelvek. A MAGUK ÍRÁSMÓDJÁVAL!!!
Binárisan pedig sok ember programoz. Azok akik jó programozók. Nem kell hozzá kockának lenni. A Sylocryfest nehezebb, mint a bináris. Ami a binárisban 'A' betű, az Sylocryfest-ben így néz ki:
3501655u2ŕŮ{_7Ť
És ez a kis 'a' volt. a nagy 'A' még hosszabb. Én ezzel a nyelvvel kezdtem neki a Senfrecyx nevű op.rendszernek amit most használok itthon, de még tervezgetem tovább folyamatosan. Egy darabig megírtam, de aztán töröltem a fájlokat. 2011 decemberében kezdtem neki újra a 0-áról, tehát kernelt is újra írtam meg mindent, és jelenleg ez az op.rendszer van fent nekem. Külsőre még nem alkottam, felület ügyileg win7-et dobtam rá, de maga a rendszer saját, és iszonyat gyors és mindent kezel, valamint felrakható (már most is) tablet-re, telefonra és más hordozható eszközökre. Az a különlegessége, hogy nem kell külön megalkotni mindig, tehát külön faját telefonra, meg pad-re. Mint a windows-nál is, van telefonos, meg számítógépes. Na itt a sima számítógépes Senfrecyx-et felrakod mem.kártyára, be telefonba, elindítod, és automatikusan érzékeli az eszközt. Kipróbáltam (kábelesen) nokia 7250-en is, memoriakártyásan pedig samsung galaxy S-en és Xperia sorozatból többön is, mindenhol automatikusan beállt. Bár mint mondtam a felület win7-es, de már dolgozom azon is.
Ez már szánalmas, de most komolyan.... Perszeeee, saját rendszer, amit a Win7 alá dobtál be és minden kezel... :D
Ja amúgy csak mellesleg megjegyzem az általad említett "Sylocryfest"-re 0 azaz NULLA találat van a keresőkben, a te megszólalásaidon kívül.
Na most, amire ENNYIRE nincs sehol utalás, az nem létezik... Ennyi. :)
De folytasd nyugodtan a meséidet, legalább had nevessünk még jókat rajtad "pcmanus". :D
"Win7 alá"
Nem. Win7 alá semmit nem dobtam. A Win7 kinézetét dobtam rá az én rendszeremre. Nincs találat a Sylocryfest-re. Na ná hogy nincs. A netre a büdös életben nem került fel róla tartalom. Se leírás, se megejtés. Eleinte (1979-ben) 15 emberrel új nyelvet akartunk, amivel olyan rendszereket illetve szoftvereket lehet készíteni, amik egyaránt jók telefonokra, pc-re, egyéb eszközökre, átalakítások nélkül. A többiek villámgyorsan (ők akkor tőlünk jóval idősebbek voltak) megalkották a nyelvet, mi pedig a barátommal jó sokáig tanultuk. De sosem lett hivatalos nyelvként elismerve, mindig visszaküldték az "igazoló-papírt". Már nem emlékszem akkoriban hogyan hívták. Az volt a kikötés, hogy az sehol nem beszélhetünk róla, csak ha valaki új nyelv után érdeklődik, aki fejlesztené tudását, megtaníthatjuk. Ennyi. Ezért nincs semmilyen írás róla, mert össz-vissz csak mi ismertük. Aztán MLM módon lettünk egyre többen. És interneten sosem folyt róla társalgás, hogy ne tudódjanak ki részletek.
De mégis miért lett annyira titkos ez a nyelv amit kidolgoztatok és használtok hogy csak a kiválasztottak tanulhatják és tudnak róla?Ezt nem értem,oké hogy nem ismerték el nyelvnek vagy ilyesmi és ezért hivatalosan nem került be a programozási nyelvek nagy lexikonába,de hogy ez után titok legyen és csak az tudhat róla tanuhatja aki oda megy hozzátok,a kis szűk klubbotokhoz hogy hé új nyelvet akarok tanulni,egy kicsit túlzásnak érzem én személy szerint.És ha már ekkora titok most miért említed meg hogy te egy ilyen ritka,bonyolult nyelven saját kernel-t programozol?
Vagy ha szeretnéd megosztani másokkal hogy ilyen is van ott a Wiki.Fogod,beírod ide:
Majd irsz egy saját Wiki oldalt neki,amiben leírod a történetét és hogy hol tart jelenleg.Majd titkosítva mellékelsz egy weboldal címet,jelszót akármit amin jelentkezhet tanulásra az aki megfejti.És ha valaki megfejti,az vélhetően méltó arra hogy a ti nyelvetek tanulja.Vagy ha nem azért titkos hogy csak a méltó emberek tanulhassák akkor miért?
Komolyan érdekelne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!