Szerintetek a hackerek milyen programozási nyelvet használnak?
Azt tőlük kell megkérdezni. Egyébként figyelembe véve h. a legtöbb a honlapok sebezhetőségét használja ki:
-HTML / CSS (nem programnyelv)
-PHP
-JavaScript
-SQL ( nagyon fontos )
stb...
Valamilyen scriptnyelvet biztosan használnak. E mellé még társul a C és a C++, esetleg Python. Webes nyelveket is (php, html/CSS (leírónyelvek)), talán Assemblyt is néha.
Ez attól függ milyen "szakterületen" vannak. De a C és a script (pl. Perl) szinte kötelező.
"Még mielőtt valaki írná hogy biztos az akarok lenni meg ilyenek azzal közlöm, hogy nem csak kíváncsi vagyok....."
Én meg azt írom hogy legyél hacker nyugodtan nincs ebbe semmi rossz, a szó pozitív értelmébe lévő hacker-re értettem, nem a fekete kalapos hackerre gondoltam.
Hozzá nem értők szemébe és hétköznapi szóhasználatba és a tudatlan sajtónak köszönhetően hacker szót keverik crackerrel, nem hozzáértő internetes bűnözővel, fekete kalapos hacker-ekkel stb.
A szó eredeti jelentésében olyan szakembert jelent aki a szakmáját lelkesedésből (is) csinálja és az átlag szakembertől kimagasló szaktudással rendelkezik szakmája iránt.
Leírás:
@09:49
Az SQL nem programozási nyelv.
Tudom, hogy alapból a hacker nem jelent semmi rosszat.... :D
És lenne még egy kérdésem: eléggé belemerültem a C++ tanulásába, mostanság az egy keresett nyelv, szóval sokan keresnek olyan embert aki tud C++ programozást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!