Mi a különbség és mikor melyiket használjuk?
Figyelt kérdés
short proba();
long proba();
Értem a típusokat de mi a különbség?
2012. jan. 9. 21:20
1/4 anonim válasza:
(gondolom C, vagy C++ról van szó):
Mindkettő egész szám, a különbség csupán a méretben van. A short 2 bájt, a long pedig architektúrától függően 4 vagy 8, ebből adódóan jóval szélesebb intervallumban vehet fel értékeket. A short kb. -32ezertől 32ezerig vehet fel értékeket, a long pedig már milliárdos nagyságrend.
2/4 anonim válasza:
Első vagyok. Még annyit hozzáfűznék, hogy értelemszerűen akkor használsz short-ot, ha tudod hogy biztos nem fog túl nagy vagy túl kicsi értékeket felvenni, a longot pedig az ellenkező esetben.
4/4 anonim válasza:
Első vagyok.
A kérdésnek alapból nincs értelme, mivel azt mondja hogy érti a típusokat, de épp a függvények visszatérési értékének a típusa a különbség, most akkor nem tudom mit nem ért, de én megpróbáltam arra válaszolni, ahogyan értelmeztem a kérdést. Remélem segítettem, ha meg nem akkor majd úgyis írja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!