Véletlen számgenerálás megadott kezdőértékről. Hogy tudom megoldani? Pascallal
Figyelt kérdés
Sziasztok, szeretnék egy olyan programot készíteni, aminél megadok egy kezdőértéket, és az alapján ír ki random számokat. Olvastam, hogy a gép csak álvéletlen számokat tud generálni, a randomize parancs ad meg csak egy véletlen kezdőértéket ami alapján számolja a random parancs valamilyen algoritmus alapján a többi számot. Na most meglehetne azt oldani, hogy amit a randomize ad meg véletlen kezdőértéket, azt én adjam meg? Vagyis mondjuk randomnál beállítom, hogy 0-99-ig adhat random számot. A randomize generál egy számot ami alapján a random kiszámolja a "véletlen számot" na de hogy oldhatnám meg, hogy a randomize helyett én adjam meg azt a kezdőértéket. Remélem érthetően írtam, és tudtok segíteni. Köszi előre is.2011. dec. 15. 18:52
1/4 anonim válasza:
Random(x) eseten [0, x-1] intervallumban csinál számot.
random(10); - 0 és 9 között generál számot
random(10)+50; - 50 és 59 között generál számot
2/4 A kérdező kommentje:
Azt tudom, nekem 0 és 99 között kell, amihez a Random(100)-kell. Ezt értem, nekem az kellene, hogy a randomize helyett mást használjak. Mert ha nem használok randomizet akkor mindig ugyanazokat adja ki. Na de én úgy szeretném, hogy én adok meg a randomize helyett egy kezdőértéket ami alapján számolja ki a random számokat 0 és 99 között.
2011. dec. 15. 19:09
3/4 coopper válasza:
Szia.
Szerintem a Randseed-et keresed :
Randseed:=0;
Borland Pascal Help :
"RandSeed (variable) (System unit)
RandSeed stores the built-in random number
generator's seed.
By assigning a specific value to RandSeed, the
Random function can be made to repeatedlly
generate a specific sequence of random
numbers.
This is useful for applications that deal with
data encryption, statistics, and simulations."
Sok sikert.
Üdv.
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm ezzel már működik :)
2011. dec. 15. 20:52
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!