Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 16 éves lánynak nehéz lenne...

16 éves lánynak nehéz lenne valami programozás?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy tavaly angol előkészítős tagozaton voltam, a sok angol mellett volt heti 4 infó órám (9. osztály) Most emelt infó emelt angol tagozaton vagyok, papíron a 10-es de gyakorlatban az elsős anyagot tanulom. Van heti 4 infóórám szintén. És jövő tanév végén szeretnék emelt érettségre menni infóból. De ahhoz programozás kell. Az infó tanár nem biztos hogy tudna úgy tanítani engem a többiek mellett hogy engem érettségire tanít/készít fel, a többieket meg a rendes anyagot tanítja, mert a többiek csak később fognak érettségire menni mint én. Azt mondta hogy ha van önszorgalmam akkor lehet hogy menne, de egyelőre meglátjuk hogy haladok a többiekkel és aztán majd eldől hogy lesz mint lesz. Menne 16 évesen valamilyen programozás? Ha igen, melyik? Ezekbe nem mentünk bele részletesebben..
2011. dec. 5. 19:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

ja csak arra gondoltam, hogy a (C/C++) fordítókat összefoglaló néven nem "gcc-knek" szokták emlegetni, mert ez 'csak' a gnu fordító gyűjtemény vagy a gnu c fordító neve/rövidítése

2011. dec. 6. 17:04
 22/29 A kérdező kommentje:
ÚÚÚÚÚÚúristen. Annyi mindent írtatok. És őszintén szólva...fogalmam sincs hogy miről irkáltatok! Nem tudom hogy egyáltalán akkor most mi után nézzek, érdeklődjek, mit "tanulgassak", hogyan "tanulgassak"... Lehet hogy a tanárral kéne valamit kisütni hogy valahogy mégis oldja meg h tanít vagy nem tudom, de így önállóan tök nulláról nem tudom hogy menne-e. :S De azért köszönöm a válaszokat!
2011. dec. 6. 19:19
 23/29 anonim ***** válasza:

mindannyian 0ról kezdtük, és nekünk se 2 napba telt megtanulni :) sőt, egy infós sose fejezi be a tanulást :)

lényeg ha megfelelő gondolkodásmódod van (érezni fogod), és kitartó vagy, akkor semmi se tarthat vissza attól hogy jó infós legyél

2011. dec. 6. 20:09
 24/29 anonim ***** válasza:

Én személy szerint a JAVA-t használom, de a Python is eléggé hasznos tud lenni. Bár még egyiket se használtam fel komolyabban(viszont tanulni igenis sokat tanultam),ami nem meglepő mivel 13 éves vagyok. Érdekesen fog hangzani, de a Kiskapu kiadónak vannak a Hogyan tanuljuk meg az XY használatát 24 óra alatt, ami kezdésnek jó, vagy ha beszédből is jól érted az angolt beszédből akkor a YouTubeon keress rá arra hogy TheNewBoston JAVA, kiad egy 81 részes sorozatot, ami kellően felvértez az alapvető tudásokkal. Ha az alapok mennek van haladó sorozata is (meg játékkészítő is, bár az gondolom annyira nem érdekel.). Ami jó még abban a csávóban, hogy C, C#, C++, és Pythonos videókat is, tehát komolyabban foglalkozik velük. Remélem segítettem ezzel a kisregénnyel. :)

Knightos

2011. dec. 6. 21:14
 25/29 A kérdező kommentje:

[link]

Ez az oldal elég összeszedettnek és jónak tűnik. Erről az oldalról szerintetek Pascal-t meg tudnám tanulni?

meg kerestem C++-hoz is hasonlót, de azoknál nem tudom hogy melyik lenne a legjobb tanulás céljából. Tudnátok ahhoz linkelni valami?

Python-hoz is keresnék valamit, de annál se tudom hogy melyik oldalt nézegessem.

/Aztán amelyik a legkönnyebben megy így "fejben" akkor azt kezdem gyakorlatban is nézegetni/

2011. dec. 7. 21:01
 26/29 anonim ***** válasza:

Nézd, van egy rakat programnyelv. Ebből te érettségin néhányat használhatsz. Keress rá gugliban, hogy melyiknek milyen a szintaktikája (wikipedia-n nézelődj, ott könnyen megérted). Amelyik tetszik, azzal kezdj. Érettségire elég egyet tudnod. Még most mondom, hogy nem használhatsz tetszőleges programnyelvet érettségin (pl. tuti, hogy nem fognak Brainfuck fordítót rendelkezésedre bocsátani. Igen, ilyen nyelv is van.) Az alapokat megtanulni akármelyik jó, ha pedig később érdekelni fog a dolog, majd megkapod a megfelelő dózist mindegyik nyelvből.

Érettségin használható nyelvekről kérdezd meg a tanárod, és azok közül válassz egy szépet.

2011. dec. 15. 00:19
 27/29 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2011. dec. 16. 19:46
 28/29 N0rbi04 válasza:
100%

Python 3.0 MOST van érettségin, ha jól tudom. Itt egy link a cikksorozathoz, ami kezdőknek szól:

[link]

Ajánlom mert szórakoztató, és gyorsan lehet haladni a nyelvvel. Kicsit hardcore-abb, vagy akkor meg C. ;)

2012. jan. 31. 14:13
 29/29 anonim ***** válasza:

A ÜBER ÜBER UNIVERZÁLIS programnyelv, aminek a legletisztultabb a szintaktikája, a legoforradalmasabb, a legtöbb programnyelv erre épül, a legelterjedtebb, ezt így hívják:

C

2012. jún. 14. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!