16 éves lánynak nehéz lenne valami programozás?
Előtted lévő vagyok.
Semmi bajom nincs a C++-al, aláírom, hogy hasznos, csak neki még felesleges. Én is Pascal-al kezdtem anno, mégis lett belőlem valaki, és nem haltam bele, hogy még egy nyelvet meg kellett tanulni. Jó érzéssel gondolok vissza a Pascalos időkre.
Ennyi erővel, azt is mondhatnánk, hogy C,C++,C#-on kívül semmi mást ne tanulj, mert a szintaktikus hibák miatt, csak a szívás van. :)
Sőt, tanuljon egyből Assembly-t, mert az milyen jó, meg úgyis arra fordít mindent a gcc.
Szerintem 16 évesen az is szép, ha "Pascalul" tud. Majd ha érdekli a programtervezés, akkor GT bácsi ( ha jól sejtem, ismered ) ledarálja neki 3 félévben, aztán C#-ozhat, meg QT-zhet még 2-t. Van annak is elég hibája, nem kell egyből ilyenekkel terhelni.
ELTE-s vagyok, onnan ismerem. :)
Az ADA volt az egyik kedvenc tárgyam, igaz, hogy talán az egyik legnehezebb, de Kozsikkal próbáltam megbeszélni, hogy tarthassak gyakorlatot, de a doktoranduszoknak muszáj először adni. -.-
Sajnálom, hogy azt a nyelvet is kezdik elhanyagolni. Pedig igen mókás dolgok vannak benne, ha belemélyed az ember.
Na, de ne offoljuk ennyire szegény topicját. :)
"arra fordít mindent a gcc"
fatal fogalomzavar detected!
"arra fordít mindent a gcc"
fatal fogalomzavar detected!
Te mégis mi a francról beszélsz?!? Elárulom neked, hogy a gcc, meg az összes többi compiler is Assembly kódból állítja elő a tárgykódot, amiből aztán gépi kód lesz. Ez így működik, ha tetszik, ha nem. Az, hogy te közben ezt nem látod nem azt jelenti, hogy nincs :)
21:31 A Java és a platformfüggetlenség viszonya. Java ott fut, ahol van JVM. Viszont minden nagyobb projekt rogyásig van platformfüggő dolgokkal, így nem fut el akármilyen JVM-en, sőt, még az adott JVM különböző platformokra készült verziói között is megdögölhet. Szóval ennyit erről. Ha már akkor C#, az legalább egy átgondolt, szép nyelv.
C++-al kezdeni szerintem is erős lehet, én szívem szerint egy Pythont javasolnék, szép, jó, kezdőbarát és erős nyelv, ha lehet használni érettségin is akkor tiszta nyerés.
Az offhoz: az ADA egy nagyon jó nyelv a maga területén. Ahogy megvalósították a tényleges enkapszulációt, na az nagyon szép. A genericjei is tetszenek. Szerintem életem végéig C++-fanatikus maradok, de nagyon fel tudok nézni az ADA tervezőire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!