Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 16 éves lánynak nehéz lenne...

16 éves lánynak nehéz lenne valami programozás?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy tavaly angol előkészítős tagozaton voltam, a sok angol mellett volt heti 4 infó órám (9. osztály) Most emelt infó emelt angol tagozaton vagyok, papíron a 10-es de gyakorlatban az elsős anyagot tanulom. Van heti 4 infóórám szintén. És jövő tanév végén szeretnék emelt érettségre menni infóból. De ahhoz programozás kell. Az infó tanár nem biztos hogy tudna úgy tanítani engem a többiek mellett hogy engem érettségire tanít/készít fel, a többieket meg a rendes anyagot tanítja, mert a többiek csak később fognak érettségire menni mint én. Azt mondta hogy ha van önszorgalmam akkor lehet hogy menne, de egyelőre meglátjuk hogy haladok a többiekkel és aztán majd eldől hogy lesz mint lesz. Menne 16 évesen valamilyen programozás? Ha igen, melyik? Ezekbe nem mentünk bele részletesebben..
2011. dec. 5. 19:38
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Előtted lévő vagyok.

Semmi bajom nincs a C++-al, aláírom, hogy hasznos, csak neki még felesleges. Én is Pascal-al kezdtem anno, mégis lett belőlem valaki, és nem haltam bele, hogy még egy nyelvet meg kellett tanulni. Jó érzéssel gondolok vissza a Pascalos időkre.

Ennyi erővel, azt is mondhatnánk, hogy C,C++,C#-on kívül semmi mást ne tanulj, mert a szintaktikus hibák miatt, csak a szívás van. :)

Sőt, tanuljon egyből Assembly-t, mert az milyen jó, meg úgyis arra fordít mindent a gcc.

Szerintem 16 évesen az is szép, ha "Pascalul" tud. Majd ha érdekli a programtervezés, akkor GT bácsi ( ha jól sejtem, ismered ) ledarálja neki 3 félévben, aztán C#-ozhat, meg QT-zhet még 2-t. Van annak is elég hibája, nem kell egyből ilyenekkel terhelni.

2011. dec. 5. 22:39
 12/29 _Jessy_ ***** válasza:
Te honnan ismered GT bácsit? :D
2011. dec. 5. 22:43
 13/29 _Jessy_ ***** válasza:
Egyébként sok dolgot tanultam KTO bácsitól is, annak idején még ADA-t darálta, nem tudom foglalkozik-e még vele, azok is régi szép idők voltak :)
2011. dec. 5. 22:45
 14/29 anonim ***** válasza:

ELTE-s vagyok, onnan ismerem. :)

Az ADA volt az egyik kedvenc tárgyam, igaz, hogy talán az egyik legnehezebb, de Kozsikkal próbáltam megbeszélni, hogy tarthassak gyakorlatot, de a doktoranduszoknak muszáj először adni. -.-

Sajnálom, hogy azt a nyelvet is kezdik elhanyagolni. Pedig igen mókás dolgok vannak benne, ha belemélyed az ember.

Na, de ne offoljuk ennyire szegény topicját. :)

2011. dec. 5. 22:52
 15/29 zeronibble ***** válasza:
Egy darabig bejártam okj programozó szakra, hááát... Azokkal a tárgyakkal semmi baj, amik a programozásról szólnak. De operációkutatás? Egyáltalán mi a franc az? Komolyan! Információs rendszerek szervezése? Számítógép hálózatok, de ugyanúgy, mint a rendszerinformatikusoknak? Nekem a töri és a kémia marhanehéz volt, és ezek az említett tárgyak ugyanúgy viselkedtek. Ha esetleg te is hasonló cipőben, akkor lehet, hogy érdemes újratervezni az útvonalat...
2011. dec. 5. 23:51
 16/29 anonim ***** válasza:

"arra fordít mindent a gcc"

fatal fogalomzavar detected!

2011. dec. 6. 00:14
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy miért kell ennyire nyomni a Pascalt... Semmivel nem könnyebb, mint a C++ és ha netán érettségi után is szeretne vmit kezdeni vele, vagy úgy adódik, hogy kell, akkor a C-ről tovább tud lépni magasabb szintre. Ennyi erővel megtanulhatna vezetni egy 18. századi hajót, a gyakorlati haszna kb ugyanannyi.
2011. dec. 6. 07:05
 18/29 _Jessy_ ***** válasza:

"arra fordít mindent a gcc"

fatal fogalomzavar detected!

Te mégis mi a francról beszélsz?!? Elárulom neked, hogy a gcc, meg az összes többi compiler is Assembly kódból állítja elő a tárgykódot, amiből aztán gépi kód lesz. Ez így működik, ha tetszik, ha nem. Az, hogy te közben ezt nem látod nem azt jelenti, hogy nincs :)

2011. dec. 6. 09:05
 19/29 Prog válasza:
Ha szexi vagy,akkor nem.
2011. dec. 6. 13:50
 20/29 anonim ***** válasza:

21:31 A Java és a platformfüggetlenség viszonya. Java ott fut, ahol van JVM. Viszont minden nagyobb projekt rogyásig van platformfüggő dolgokkal, így nem fut el akármilyen JVM-en, sőt, még az adott JVM különböző platformokra készült verziói között is megdögölhet. Szóval ennyit erről. Ha már akkor C#, az legalább egy átgondolt, szép nyelv.

C++-al kezdeni szerintem is erős lehet, én szívem szerint egy Pythont javasolnék, szép, jó, kezdőbarát és erős nyelv, ha lehet használni érettségin is akkor tiszta nyerés.

Az offhoz: az ADA egy nagyon jó nyelv a maga területén. Ahogy megvalósították a tényleges enkapszulációt, na az nagyon szép. A genericjei is tetszenek. Szerintem életem végéig C++-fanatikus maradok, de nagyon fel tudok nézni az ADA tervezőire.

2011. dec. 6. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!