Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen programozási nyelvel...

Milyen programozási nyelvel kezdjem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 14 éves vagyok és nagyon érdekel a számítástechnika. Valamennyire értek is hozzá(pl: os-t telepíteni,weboldalt készíteni [persze nem a mindenkilapjára és tárasira gondolok hanem rendes html weboldal ftp szerveren) és még sokféle "trükköt":) Szeretnék megtanulni programozni (legalábbis megismerkedni a programozás világával) ,mert az minden álmom ,hogy felnőtt koromban a Google-nél legyek programozó :) Milyen programozási nyelvel kezdjek? Leginkább ezek "tetszenek" a legjobban: C, c#, C++ ,Visual Basic. Ezek közül érdemes -e és ha érdemes akkor melyiket lenne jó megtanulnom? Előre is köszi a válaszokat :)

És ne értsétek félre attól ,hogy most esetleg elkezdem tanulgatni valamelyik nyelvet ugyanúgy szeretnék menni rendesen egyetemre programozást tanulni ,csak meg szeretném próbálni elötte ,hogy tényleg ezt szeretném e csinálni :)

2011. aug. 17. 22:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Nem neked mondtam, volt itt egy CVitamin nevű "végzős eltés" nagyszakértő, aki hírdette a saját tudását, és már nem először.
2011. aug. 18. 15:29
 22/27 Cvitamin ***** válasza:

Mellesleg nem értem, hogy egy kezdőt, pláne, ha 14 éves, miért kell nyakon vágni olyan dolgokkal, mint:

"smart pointerek vagy RAII class"

úgysem lesz vele előrébb. Pláne, a logikai, matematika, angol alapok, ami az alap építőkövei az egésznek, valószínűleg még tanulni kell. Nem memóriakezelést, vagy objektum orientáltsággal kell kezdeni, hanem procedurális szemlélettel, alap prog. tételekkel.

Tök mindegy, melyik nyelven kezdesz el programozni. Szerintem pascal, c, c# teljesen megteszi. A java-t azért nem javaslom, mert a fordító sok mindenbe beleköt (jogosan), ami teljesen jól működne, de valami elvben hibázik benne. A logika ugyan az, amit megtanulsz. A pascalt direkt azért találták ki annó, hogy tanuljanak rajta.

2011. aug. 18. 20:08
 23/27 anonim ***** válasza:

A basic-is jó.

Egyébként én éppen azért javasoltam a Java-t, mert akiről ismerősök/munkatársak között tudom, hogy sokat foglalkozott vele, arról biztosan tudom azt is, hogy kevesebb hibát vét, és egy összetett programban ez nagy előny. Sokkal jobb elsőre megtanulni, hogy hol a ; helye, mint 15 percet keresgetni, és pazarolni az időt írás helyett.

2011. aug. 18. 20:52
 24/27 anonim ***** válasza:
én a c#ot ajánlom. elsősorban webfejlesztésre használom, de kezdésnek gépre is teljesen megfelel :)
2011. aug. 21. 00:17
 25/27 anonim ***** válasza:

szerintem vb.net-el kezdd

15 vagyok és én is nemrég kezdtem el ezt a nyelvet

könnyű, jól tanulható és nagyon király progikat lehet vele csinálni egyszerűen

2011. aug. 22. 22:27
 26/27 PótPápuaPuapó válasza:

Én a Python-t ajánlanám. Van pár ingyenesen letölthető, jól használható tankönyv róla. Egyszerű, könnyen tanulható nyelv. Jó szórakozás belemélyedni. 14 évesen, hobbiból tanulva tökéletes választás.

(nem épp programozási nyelv, de szerintem nagyon hasznos, ha SQL-t is tanulgatsz. Később az egyetemen is lehet, hogy hasznát veszed. Egyszer találtam egy könyvet róla DON eskúel kapitány kalandjai címmel, nagyon olvasmányos és élvezetes volt)

2011. aug. 27. 12:33
 27/27 anonim ***** válasza:

én most 14 vok, egy éve kezdtem, infó órán c++ tanulunk lassan h az egész osztáy értse, közben én tanulok c is szakkörön amin 2en vagyunk

nem látom nehéznek, könnyű megtanulni, ajánlom h kezdd ezzel, aztán jöhet a java

2013. aug. 25. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!