Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen programozási nyelvel...

Milyen programozási nyelvel kezdjem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 14 éves vagyok és nagyon érdekel a számítástechnika. Valamennyire értek is hozzá(pl: os-t telepíteni,weboldalt készíteni [persze nem a mindenkilapjára és tárasira gondolok hanem rendes html weboldal ftp szerveren) és még sokféle "trükköt":) Szeretnék megtanulni programozni (legalábbis megismerkedni a programozás világával) ,mert az minden álmom ,hogy felnőtt koromban a Google-nél legyek programozó :) Milyen programozási nyelvel kezdjek? Leginkább ezek "tetszenek" a legjobban: C, c#, C++ ,Visual Basic. Ezek közül érdemes -e és ha érdemes akkor melyiket lenne jó megtanulnom? Előre is köszi a válaszokat :)

És ne értsétek félre attól ,hogy most esetleg elkezdem tanulgatni valamelyik nyelvet ugyanúgy szeretnék menni rendesen egyetemre programozást tanulni ,csak meg szeretném próbálni elötte ,hogy tényleg ezt szeretném e csinálni :)

2011. aug. 17. 22:04
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

Hát a célod az megvan... xD

Attól függ mit szeretnél kezdeni magaddal, de én kezdetnek (ha még nem volt dolgod programozással), ajánlanám a Pascalt, (nem tudom hány éves vagy, de mi ezt tanultuk gimiben), aztán léphetsz C++-re vagy C#-ra esetleg Java-ra. Visual Basic-et esetleg akkor ajánlanám a a .NET-el valami terved van a jövőben. (én is használom a VB.NET-et, nekem eddig bevált, mindent amit szeretem volna csinálni eddig meg tudtam benne írni). Egyetemen pedig (ha jól tudom Pascal-al kezdenek utána pedig C++/C# van, nem tudom nem volt még szerencsém a magyar felsőoktatáshoz :D)

2011. aug. 17. 22:14
 2/27 anonim ***** válasza:

Szerintem ezek közül érdemes választani kezdésnek:

- Pascal: könnyű megérteni, de ma már nem olyan népszerű, inkább csak oktató jelleggel használják

- C/C++: ez kicsit "egyből a mély vízbe ugrás", mert nehezebb tanulni, de a mai napi nagyon népszerű és elterjedt

- Java: a C++-ra hasonlít, de annál egyszerűbb megérteni, szintén nagyon népszerű, és általában elég jól is keresnek a nagyon-nagyon profi Java fejlesztők

2011. aug. 17. 22:15
 3/27 anonim ***** válasza:

Ha ráérsz, akkor először Pascal, vagy BASIC, aztán C és C++.

Ha repülőrajtot akarsz, akkor Java, én azzal kezdtem, nagy előny, hogy teljesen objektumokból áll, és megköveteli a pontos programozást. Belőlem már programozó lett, jó kis szakma, csak tanulj meg kávét főzni. Rengeteg tanulás kell, de jól megfizetnek, és megbecsülnek, a "muglik" a cégnél(ha a főnököd nem ért hozzá, akkor lehet trükközni is, mert kb. varázslónak néznek). Regisztrálj egy fórumra, pl. sg.hu vagy prog.hu és ott tedd fel a kérdéseid, nem harapnak meg, csak vedd figyelembe, hogy napi 20 kérdést olvasnak, ami "taníccsatok meg programozni" témájú. Nyugodtan írj nekik, mindkét oldalon magas a tudás és a segítőkészség. Ha kérdésed van, ide is írhatsz.

2011. aug. 17. 22:17
 4/27 anonim ***** válasza:
Ha a guglinál akarsz programozni, akkor C/C++, Linux alatt.. gyanitom, hogy ott nem sürün használnak windózt meg SzíSárp-ot :D
2011. aug. 17. 22:20
 5/27 anonim ***** válasza:
első válaszoló miért írtad, hogy nem tudod hány éves, ha egyszer megmondta? :D
2011. aug. 17. 22:59
 6/27 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat. Sokmindent megtudtadtam ,de még mindig nemtudom melyikkel kezdjem. Pascalt azért nem szeretnék ,mert azt olvastam ,hogy ma már nem nagyon használják. "Nehezeket" mint pl. java,C nem nagyon szeretnék. Szóval már csak 2 maradt a c++ és a c#. A kettő közül inkább melyik legyen? :) Illetve ezek a c betűsek (c,c++,c#) egymásra épülnek vagy teljesen más világ?
2011. aug. 17. 23:06
 7/27 A kérdező kommentje:
Mégvalami: ne nézzetek hülyének ,de mi pontosan az a .net? Igen tudom a google a barátom :D ,de csak annyit tudtam kivenni belőle ,hogy keresztrendszer.
2011. aug. 17. 23:08
 8/27 anonim ***** válasza:

Tanulhatsz BASIC-et is, ha nem bejövős a Pascal. Azt mondtad, nehezeket nem szeretnél, mégis C++?

Egyébként egymásra épülnek, vagyis inkább ami az egyikből hiányzott, azt a másik próbálja pótolni. A C ből lett a C++ és a C# ha ezek történetére rákeresel, akkor kidobja majd. Ha programozni akarsz tanulni, akkor napi 100 google keresés meglesz.

2011. aug. 17. 23:16
 9/27 anonim ***** válasza:

A .NET egy alkalmazás-futtató keretrendszer. Olyasmi, mint a JAVA platform, nagyjából egy virtuális gép. A forditó egy, speciálisan erre a virtuális gépre készült IL kódot állit elő a forráskódból, ami a program futása közben fordul le gépi kóddá.

Azt ne gondold, hogy a C++ könnyebb, mint a JAVA :DD C++-ban programozni bizony eléggé nehéz meló, szerintem jóval nehezebb profivá válni C++ból, mint JAVA-ból. Ugye alapból JAVA-ban nem kell foglalkozni memória-menedzsment-el, mert a keretrendszer elvégzi helyetted a piszkos munkát :D C++-ban meg minden new után kell egy delete, ha nem akarod, hogy elfogyjon a memória, ami alapból nem hangzik bonyolultnak, de ha már túllépsz a házifeladat szintü programokon, igencsak macerás dolog kézben tartani a rengeteg object-et, meg a rá mutató pointereket, sokkal nagyobb körültekintést meg odafigyelést igényel, mint a C#/JAVA.

2011. aug. 17. 23:18
 10/27 A kérdező kommentje:
Köszi. Mindenkinek ment a zöld kéz :D Nagy valószínűséggel visual basic-et fogom kipróbálni ,de még lehet ,hogy c++ vagy c#. Egyenlőre csak megismerkedem velük...Tanácsok azért még jöhetnek ,mert abszolút kezdő vagyok programozás téren.
2011. aug. 17. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!