Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen programozási nyelvel...

Milyen programozási nyelvel kezdjem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 14 éves vagyok és nagyon érdekel a számítástechnika. Valamennyire értek is hozzá(pl: os-t telepíteni,weboldalt készíteni [persze nem a mindenkilapjára és tárasira gondolok hanem rendes html weboldal ftp szerveren) és még sokféle "trükköt":) Szeretnék megtanulni programozni (legalábbis megismerkedni a programozás világával) ,mert az minden álmom ,hogy felnőtt koromban a Google-nél legyek programozó :) Milyen programozási nyelvel kezdjek? Leginkább ezek "tetszenek" a legjobban: C, c#, C++ ,Visual Basic. Ezek közül érdemes -e és ha érdemes akkor melyiket lenne jó megtanulnom? Előre is köszi a válaszokat :)

És ne értsétek félre attól ,hogy most esetleg elkezdem tanulgatni valamelyik nyelvet ugyanúgy szeretnék menni rendesen egyetemre programozást tanulni ,csak meg szeretném próbálni elötte ,hogy tényleg ezt szeretném e csinálni :)

2011. aug. 17. 22:04
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Talán inkább Java? xD Már végképp nem tudom melyik legyen. Guglizok kicsit....:D
2011. aug. 17. 23:22
 12/27 anonim ***** válasza:
Én Java-val kezdeném(kezdtem is), de Visual basic helyett BASIC-el mindenképpen. A lényeg, hogy az elején tanuld meg a változókat, és hasonló dolgokat, mert később a források már nem fogják elmagyarázni. Ha valamit nem értesz amit említenek a könyvben, azonnal írd ki, keress rá és tanuld meg, sokat segíthet. Nem az számít, hogy mivel kezdesz, sokkal inkább az, mennyit tanulod a nyelvet.
2011. aug. 17. 23:29
 13/27 anonim ***** válasza:

Szerintem kezd C-vel.

Amúgy igen, egymásra épülnek valamilyen módon a C, C++ és ilyesmik... és néhány dolog teljesen ugyanolyan bennük. És a legtöbb programozási nyelvben is van néhány dolog, ami nagyon hasonlít a C-s megfelelőjére...

Vagy pedig kezdheted Pascallal mégis... tényleg nem sokan használják már, de a programozás logikáját elsajátítani nagyon jó. Utána nem lesz nehéz áttérni C-re...

2011. aug. 17. 23:33
 14/27 A kérdező kommentje:
Fúúúha :D Mindenki mást mond... Nagyon örülök ,hogy válaszoltatok ,de azon kívül ,hogy megtudtam pár dolgot nem jutottam előrébb azzal kapcsolatban ,hogy melyik legyen :(
2011. aug. 17. 23:52
 15/27 anonim válasza:
nekem is ez a célom mint neked :D és én sem tudom eldönteni hogy mivel kezdjem :D
2011. aug. 18. 00:22
 16/27 anonim válasza:
ja 15/F
2011. aug. 18. 00:22
 17/27 anonim ***** válasza:

Annyira rühellem az ilyen nagypofájú, önhírdető idiótákat. Hagyd abba.

Amúgy meg: Python. Mindent meg lehet benne tanulni amit kellhet.

Valaki írta, hogy a C++-ban mennyi szívás a memóriamenedzsment... az C-ben szívás. C++-ban, nagy projektben ritkán látsz new-t vagy delete-t (ez utóbbit még ritkábban), mert a háttérben végzik az objektumok, így biztos, hogy nem marad ki soha.

Léteznek ilyen fogalmak, hogy smart pointer, RAII.

2011. aug. 18. 09:16
 18/27 anonim ***** válasza:
Na és a smart pointerek vagy RAII class-ok megirják magukat? :) Valaki azokat is megcsinálta/megcsinálja, jó persze, van auto_ptr, de az tömbökre pl. kapásból nem müködik. Persze egy nagy rendszernél van pár ember, aki dedikáltan a memória-menedzsment-el foglalkozik és (jó esetben) irnak egy jól müködö dolgot, és a többieknek tényleg nem kell new-zni meg delete-ezni, de attól még tény, hogy kell foglalkozni vele, nem úgy, mint JAVA-ban pl.
2011. aug. 18. 09:50
 19/27 anonim ***** válasza:
Igen, ezt pofázom. Egyszer kell vele foglalkoznia VALAKINEK. Utána sokkal több felhasználója lesz, mint ahány ember foglalkozott vele. A Java meg kicsit a hamis biztonságérzet felé vezet, mert ha nem törődsz a memóriamenedzsmenttel meg egyéb erőforrásokkal, akkor hamar bajban találhatod magad. Persze kis projektnél ez sem jön elő.
2011. aug. 18. 11:35
 20/27 A kérdező kommentje:
Kedves 9:16-os válaszoló! Ez a mondatod rám vonatkozik :Annyira rühellem az ilyen nagypofájú, önhírdető idiótákat. Hagyd abba. ? Ha igen akkor kifejtenéd bővebben mi a problémád? Vagy ,hogy mi rosszat mondtam? A normális válaszokat pedig köszönöm.
2011. aug. 18. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!