Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyiért lehetne eladni egy...

Mennyiért lehetne eladni egy ilyen oldalt?

Figyelt kérdés

Szóval van egy wordpress humorblogom, saját tárhellyel és domain-nel.

Eddig 1580 bejegyzést tettem közzé és ezeknek a 90%-a képekből áll.

Az blog össze van rakva rendesen, minden van rajta, ami egy ilyen oldalhoz szükséges (bejegyzések értékelése, toplista, kapcsolódó bejegyzések stb).

A domain névben szereplő egyik szóra a google keresési találatain az első oldalon szerepel (változó, 6-9. helyezés). Továbbá sok keresésre is már az 1-2. oldalon jelen van.

Több, mint 3000 oldal mutat a főoldalra (hasonló blogokkal cseréltem linket és mindenhol az oldalsávba raktak ki, tehát ezért ilyen magas ez a szám).

Az oldal tartalmi minősége szerintem jó. Szóval nem olyan, mint amit egy 12 éves szerkesztett (pl.: azpara).

Nagyjából ennyi. Ha esetleg eladnám, mennyire számíthatnék kb?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. júl. 1. 21:12
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:

:)

üdv cime?

2011. júl. 1. 21:15
 2/35 A kérdező kommentje:
Elküldtem privátban. :)
2011. júl. 1. 21:19
 3/35 anonim ***** válasza:

Amit leírtál az szép és jó, de az árról a napi látogató szám dönt.

Lehet akár milyen gánya oldalad, ha legális(!) és nap 50ezer látogató van, akkor jó pénzért eladható.

Ezzel szemben ha csili-vili szuper oldal a napi 50 látogatóval eladhatatlan.

Jut eszembe legalitás, a fent lévő képek jogilag tiszták? A Jogok hivatalosan nálad vannak? Az nem elég, hogy valahol publikálták őket.

2011. júl. 1. 21:19
 4/35 anonim ***** válasza:

Ez is egy alkalom lett volna, hogy növeld a látogatottságát, ezzel szemben csak priviben adod meg a linket.

Ez kissé nevetséges, úgyhogy valszeg az is egy vicc hogy elakarod adni.

2011. júl. 1. 21:26
 5/35 A kérdező kommentje:

Őszintén, hány olyan humorblogot ismersz, ahol náluk vannak a jogok? Ez is olyan mint a többi: amit a külföldi oldalakon találtam, azt tettem az oldalra (angol nyelvű és lengyel nyelvű oldalakról származik főleg).

A látogatottság nem olyan jó (napi ~5000 oldalletöltés, az egyedit most nem tudom), de egy ekkora tartalommal rendelkező oldalnál nem egy nagy dolog beindítani. Aki kicsit is ért hozzá, az 1-2 nap alatt csinál 10x ekkora látogatottságok 0, vagy minimális összeg befektetésével.

Vagy a facebook-ot használja. Sokan csinálják, de ez nem teljesen szép dolog... Pedig a végeredmény az: min. 50 000 oldalletöltés/nap.

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

2011. júl. 1. 21:29
 6/35 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de ha kiteszem linket, akkor valaki ezzel jött volna most helyett: "Miért reklámozol... ez nem piac"

Egyszerűen kíváncsi lennék rá, hogy mennyit érhet. Aztán abból ki lehet indulni, hogy megéri-e eladni...

Köszönöm a válaszod!

2011. júl. 1. 21:32
 7/35 anonim ***** válasza:

"...Őszintén, hány olyan humorblogot ismersz, ahol náluk vannak a jogok? Ez is olyan mint a többi: amit a külföldi oldalakon találtam, azt tettem az oldalra (angol nyelvű és lengyel nyelvű oldalakról származik főleg)..."

Az okés, és ettől nem lesz eladhatatlan csak az árfekvése lesz erősen más.

Amíg egy napi 30ezres látogatottságú legális oldal elpasszolható pl 5 misiért addig egy jogilag nem tiszta oldalnál kapsz érte fél misit azt jónapot (ha lesz egyáltalán aki akarja).

Az oldalak 99,999%-bam a reklám érték adja a tényleges értékét, márpedig kétes jogtisztaságú oldalon szinte a kutya nem hirdet (max fél legális cégek lsd. napiszar).

"... Aki kicsit is ért hozzá, az 1-2 nap alatt csinál 10x ekkora látogatottságok 0, vagy minimális összeg befektetésével...."

Ha kicsit is értenél hozzá, akkor tudnád, hogy ma már nem így van. :)

Lenyugvóban a fekete kalapos SEO, normális szakember nem is vállalja már be. A kereső cégek se hülyék, tanultak az elmúlt évek alatt.

Ha egy értelmes működő oldalnál összehozol napi 10ezer látogatót és ezt tartani is tudod (nem csak 2 hónapra felpumpálni), akkor piacképes lesz a lapod, tök mindegy hogy érted el.

De ahogy írtam már nem hülye a piac, csak kezdő weblap szerkesztők még agyilag leragadtak 10 évvel ezelőtti SEO vadnyugatnál.

Ma már nem számít látogatónak pl az un lepattanó, azonnal visszaforduló látogató, aki 2 másodpercig volt csak ott. A jobb rendszerek, már ezen találatokat külön kezelik, a robotokat meg bele se számítják.

2011. júl. 1. 21:46
 8/35 anonim ***** válasza:
Miből gondolod hogy bárki is megvenné? Kíváncsivá tettél.
2011. júl. 1. 21:48
 9/35 A kérdező kommentje:

SEO-ról nem beszéltem, nem tudom hogyan hoztad ide.

Egyébként a látogatók nagy része visszatérő vagy új, és kisebb részben azok akikről te beszéltél.

Ezt a jogilag dumát esküszöm nem értem. Pl.: az etarget-nek semmi baja az oldalammal. Igazából te vagy az első, aki felhozta ezt a témát. Lehet kevered a humor és fikablogot... Nem tudom. Tehát itt nem található olyan, mint pl.: a napiszaron - ez szenny/fikablog

A látogatottság ugye attól is függ, hogy az adott napon hány friss bejegyzés volt. Értelemszerűen amikor 0 új bejegyzés van, akkor kevesebben vannak, mint amikor 20 kerül ki.

ma 21:48 Abból, hogy egy legalja warez oldalt egyszer megvettek tőlem 50 000 Ft-ért, csakis a linkek miatt.

Meg mint fentebb írtam: egy viszonylag nagy tartalommal rendelkező oldal. Könnyebb ezzel indulni, mint a nulláról.

Nem szeretnék vitatkozni, így aki kötekedni jött ide (hogy jajj a kis tudatlan, most megmondom neki), vagy csak simán okoskodni akar, az ne tegye! A leírtak alapján kértem egy tippet azoktól, akik értenek hozzá. Nem érdekel, hogy a kezdő és a profi programozók értelmi szintje hol tart. Nem érdekel, hogy a napiszaron milyen reklámok vannak...

Köszönöm a válaszokat!

(Eddig csak felfelé mutató kezecskéket nyomtam, de most már reálisan fogok értékelni)

2011. júl. 1. 22:07
 10/35 anonim ***** válasza:

"...Aki kicsit is ért hozzá, az 1-2 nap alatt csinál 10x ekkora látogatottságok 0, vagy minimális összeg befektetésével. ..." = SEO

De ezek szerint, te szerkesztési módszerekre gondoltál.

Az Etargetről annyit, hogy az aprópénz. Legalább is a céges hirdetőkhöz képest.

Egy bizonyos mérték után nem mindegy, hogy adott felület mekkora pénzt hoz.

Teszem azt az indexen egy banner (mindegyik főlapon) 10 milliót termel havonta és ez csak egy banner!

Indulásnak jó az e-target és kiegészítésnek is, de ha adás-vételről és igazi értékről beszélünk ott az kevés.

2011. júl. 1. 23:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!