Szóval akkor végül is milyen nyelven érdemes elkezdeni komolyabban foglalkozni a programozással?
Olvasgatom itt a kérdéseket, meg keresés is használtam, de igazából egymással vitatkoznak majdnem mindenhol, ha pedig nem, akkor mindenki mást mond. Én most érettségiző diák vagyok, és első helynek SZTE progterv. infót jelöltem. Pascalozni tudok, milyen nyelvet érdemes megtanulni, hogy egyetemen jó legyek, tehát azt szeretném, hogy legyen egy kis előnyöm, persze gondolom, hogy ott annyi minden lesz, hogy kevés előnyre tehetek most szert, de milyen nyelvet tanítanak ott főleg, milyet kéne elkezdeni ?
köszönöm.
Az előző kérdésemben nem erre akartam választ kapni, így jobbnak láttam külön feltenni őket, kár, hogy arra még nem érkezett válasz. :)
Köszönöm az eddigi válaszolóknak.
08:49
1. Mivel hardverral közvetlenül nagyon kevés ember foglalkozik, az asm tudás szinte felesleges. Azért szinte, mert haszna persze van, de abszolút nélkülözhető, ellenben baromi sok időt elvesz.
2. A C egy baromi vékony réteg az asm felett, ha a C-t érti, akkor gyakorlatilag nem okoz nehézséget elképzelni a hardverközeli kódolást sem.
Én ilyen sorrendben tanultam:
Pascal->C->C++->C#
12:37
Igen egy elég vékony réteg a C, éppen ezért jön jól az asm, nem valószínű, hogy egy ember asm-ben fog programozni, de mégis én se ezzel kezdtem, de igazán akkor értettem meg a gép működését, hogy mi dolgozik egy egyszerű ciklus mögött, amikor programoztam asm-ben. Amúgy nem vesz el túl sok időt, 20-30 utasítással vígan el lehet programozgatni még csak meg se kell tanulni őket, viszont rengeteget segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!