Tanácsok Assembly programozással kapcsolatban?
Nem vagyok assembly programozó, csak reverse engineering szinten érint a dolog. Szerintem (de kövezzetek meg, ha tévedek) manapság már az Assemblyvel nemigen fogsz munkát találni gyakorlatilag. Nyilván amikor az ember kernelt ír, vagy valami más, nagyon alacsony szinten programoz, szükséges, de elég kevés az esély, hogy oda kerülj.
Autodidakta módon meg szerintem ez az a nyelv, amit lehet, hogy meg tudsz tanulni, de elég kemény munka lesz. Én próbálkoztam, de elég hamar feladtam.
Sok sikert :)
Egyáltalán nem értek egyet az első hozzászólóval, ugyanis nagy cégek: EICSSON, SIEMENS, LG ... sorolhatnám, a mai napig alkalmaznak assembly programozókat! Az autóipar megbízható mikrokontrollereinek programozása esetén ( Audi, Mercédes ), pedig szinte kizárólag assemblyben írják az ABS vezérlés és hasonló finomságok kódját! Mivel itt elengedhetetlen a megbízhatóság pontosság ellenőrizhetőség gyorsaság.
Tehát vágj bele öregharcos! Keress egy gyakran alkalmazott mikrokontrollert pl. AVR / PIC és töltögess fel rá dolgokat, és vezérelj! Sok sikert!
Pár link assemblyről :) Teljes könyvek! Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!