Milyen programozási nyelvet tanuljak?
Már több hónapja tanulok magántanárnál pascalt.
A pascal tudásom próbáljam fejleszteni internetről vagy kezdjek bele egy másikba?
A Delphit nézegettem nagyon hasonlit a pascalhoz.
Szerintetek?
Ja és jövőre kezdem az egyetemen a Programozó informatikus szakot.
Jah és a pascal is jó valamiben. Pl középiskolában elkezdeni programozni tanulni.(a C C++ szerintem középiskolában túl nagy falat)
Egyébként szerintem leszűkíthetjük az iparban futó nyelvekre persze vannak nyelvek amik nem jók semmire ha ma nekiállnék és készítenék egy D nyelvet biztosan minden feladatra lenne jobb választás mint azt használni.
Szerintem az a legcélszerűbb, ha megnézed az adott egyetemen ahová menni akarsz mivel foglalkoznak első félévben, ha már valamennyire képbe lennél azzal a nyelvvel könnyebbség lenne neked.
09:14 Az a baj, hogy túl keveset :( Meg nem tudtam hozzá kalácsot törni, mer kicsit hideg volt.
Ha már "pattogsz" a kommunikációra, észrevehetted volna a "vagy" kapcsolatot, mivel nem tudtam hirtelen fejből melyik melyik.
Amúgy akkor is nekem van igazam, és ezt csak akkor szoktam tolni, amikor tudom, hogy nekem van igazam. Hiába nyomulsz, hogy én milyen fos ember vagyok, nem ez az általános hozzáállásom. Csak ahol tényleg.
A pattogás meg már nem jellemző rám, ellenben téged valami komoly belső defektus kínozhat, ha muszáj másokra szóban is lenéző modort tolni. Mit kompenzálsz? Csak nem Pascal kóder vagy?
12:35
hol tudom megnézni, hogy mit fogok?
első helyen a Debreceni Egyetemen a Programozó informatikus szakot jelöltem.
Én a BME re jártam nem tudom pontosan megmondani mi lesz az első de a neten 3perces keresés után úgy tűnik, hogy első félévben általános programozási paradigámkról és a szemléletmódrol tanulnak ott C nyelvre építkezve.
Úgy tűnik az első féléves programozási tárgyhoz ezt a jegyzetet használják.
De a google a barátod és ha informatikus akarsz lenni tanulj meg elboldogulni a neten és megtalálni amit keresel.
Persze nem cinikusan mondtam, csak jótanácsként mert nagyon sokat fogsz keresgélni informtikusként.
Arra céloztam, hogy neked biztosan több időd van keresgélni én csak az első találatokat futottam át ránézésre nyugodtan nézz utána bővebben.
11 eves unokaocsem ugyanezt kerdezte.
En azt valaszoltam, hogy Java (es PL/SQL). Ez egy SCJP-vel eleg piackepes is.
(Egesz jo lesz a srac, mert nem tudta elkepzelni, hogy a DOS op rendszer hogayn mukodott. Elmeseltem, erre irt egyet batch file-t, amit elnevezett xDOS-nak. Meg kert tolem Win 3.1-et. Ugyhogy orulok neki, hogy igy erdeklodik.)
Legelején leírtam mit fogsz a debrecenin tanulni.
Nem kompenzálok én semmit. De gondolom a javat nem műveled, se C#, se semmi egyebet, csak c++-t. Azért is nem szeretem az ilyen embereket, már találkoztam már ilyenekkel, akik zseniknek képzelték magukat, közben meg diploma mentesen phpztak.
Hogy ha toltál volna 5 év javat meg 5 év c++ meg 5 év egyebet és folyamatosan követnéd a változásukat is, még meg is gondolnánk a mondanivalód, de mivel itt vagy gondolom nem így van.
Ha meg egyszer megtanultál programozni, utána már bármiben tudsz.
Plusz ha nézed az álláshirdetéseket is, rengeteg java és c# kell, c++ kevesebb.
Lezártam a témát élj a kis burkodban a kakaóval és kaláccsal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!