Milyen programozási nyelvet tanuljak?
Már több hónapja tanulok magántanárnál pascalt.
A pascal tudásom próbáljam fejleszteni internetről vagy kezdjek bele egy másikba?
A Delphit nézegettem nagyon hasonlit a pascalhoz.
Szerintetek?
Ja és jövőre kezdem az egyetemen a Programozó informatikus szakot.
thenewboston.com
nagyon jó stílussal adja elő a csávó csak angol tudás szükséges hozzá
Nem tudom mit fogok, de megmondhatja valaki, hogy a Debreceni Egyetemen mit tanítanak Programozó Informatikus szakon:D
am köszi a válaszokat
Akkor nemcsak én vagyok elmaradva (az infó szakosokhoz képest).. :S Te is kicsit. DE NEM GOND! Ugyebár behozható!!!
Szerintem még Pascal-ozz, és rágd a tanárod fülét, mit ajánl. Én ezt teszem lényegében..
Sok sikert, minden jót!
;)
DE-n PTI-n C-t fognak tanítani, aztán választhatsz JAVA-t és C#-ot. Én delphit hanyagolnám már.
Kezdj bele C-be, ebből a könyvből [link] (lol, hogy valaki begépelte :D), aztán végülis C++ozhatsz is. C úgyis kell majd ööö 3-4 tárgyhoz, sávosoktól függően. De első félévben kb semmit nem kódoltok, de lesz "jó" matek :)
Java hasonlít a C-hez, minden könyvben arra utalnak vissza, hogy primitívek lásd C, literálok lásd C, szintaxis hasonlít C-re és ... A JAVA egy olyan nyelv ami a C és C++ jó tulajdonságait tartalmazza és ez cél is volt, így alkották meg (egyszerűbb referenciakezelés, auto memófelszabadítás...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!