Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen programozási nyelvet...

Milyen programozási nyelvet tanuljak?

Figyelt kérdés

Már több hónapja tanulok magántanárnál pascalt.

A pascal tudásom próbáljam fejleszteni internetről vagy kezdjek bele egy másikba?

A Delphit nézegettem nagyon hasonlit a pascalhoz.

Szerintetek?

Ja és jövőre kezdem az egyetemen a Programozó informatikus szakot.

2011. febr. 13. 13:37
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:
c-vel érdemes kezdeni (tapasztalatból mondom)
2011. febr. 15. 20:46
 12/31 anonim ***** válasza:

Én hasonlóságról beszélek, nem arról, hogy mit nem tud.

Mindenki számára egyértelmű, h. röpfordító miatt lassabb.

Nem tudom, nekem a rendszerhívások igen könnyen mennek mindkét nyelvben.

Azért javara is ráépült már egy két dolog.

Olvass már utána hogy keletkezett a java és milyen alapokon ahelyett h. vered itt magad. Senki le nem szólta itt a C-t , tudjuk gyorsabb, örülünk neki.

De HLA meg sokkal gyorsabb ha már itt vagyunk...

2011. febr. 15. 23:41
 13/31 anonim ***** válasza:
Úr isten -.- A Pascal egy programozási nyelv, a Delphi meg egy fejlesztő rendszer... ne zavarjon senkit... Delphiben Object Pascal nyelven lehet programozni! Amúgy Java, C# a jövő, de érdemes C-vel kezdeni, mert akkor megértesz olyan dolgokat is amik magasabb szinten már el vannak rejve.
2011. febr. 16. 06:57
 14/31 anonim ***** válasza:
C mióta multiparadigmás? Sima eljárásorientált nyelv.
2011. febr. 16. 10:08
 15/31 anonim ***** válasza:
kezdj C-vel... aztán maradj is annál. Érdemes megtanulni más nyelveket is, de igazából mindent meg lehet írni C-ben (amit meg nem lehet megírni Cben, azt meg lehet írni assemblyben..amit nem lehet megírni assemblyben, azt nem lehet megírni)
2011. febr. 16. 10:54
 16/31 anonim ***** válasza:

Azt imperatívnak vagy procedurálisnak hívják, és nem csak a C-ről, a C++-ról is szó volt.

Utolsó: igen, mindent meg lehet (például: reszponzív weboldalakat (javascript/flash/silverlight), csak hogy egy jó példát mondjak, amit tökéletesen meg lehet írni C-ben, mert ugye szoftver csak egyféle van, korlátolt idióta), csak van, amit nem érdemes.

2011. febr. 16. 11:35
 17/31 anonim ***** válasza:

Minden nyelvnek vannak előnyei és hátrányai tájékozódj ezekről és válaszd ki az igényeidnek megfelelőt. Nincs jobb meg rosszabb programozási nyelv.

Valószínűleg az összes egyetemen C-vel kezdik az oktatást, nem kötelező, de célszerű is azzal kezdeni, mert könnyen meg lehet érteni belőle az alapokat(így a pascallal is és ha már ismered a pascalt a C gyorsan menni fog).

Utána általában c++-t oktatnak(amivel jól hozzálehet tenni eddigi ismereteidhez az objektum orientáltságot)

Ezután c# vagy java ezek felügyelt környezetek olyan alkalmazások készítésére jók amelyeknél a futási idő nem annyira számít viszont az alkalmazásfejlesztésben rengeteget lehet spórolni.

Egyetemeken ezek a fő irányvonalak emelett minden bizonnyal fogsz tanulni assemblyt is.

2011. febr. 17. 04:43
 18/31 anonim ***** válasza:

ELTE-n speciel C-vel csak 3. évben találkoztál ha szerencséd volt, első nyelv (opcionálisan) a bash script és a DCL, aztán C++, ADA, C++, Assembly, C++ és C++ :)

Persze lehetett tanulni még rakás mindent is, de azok opcionálisan, így tanultam én Pythont, Perlt, funckionális nyelveket (Haskell, nagyon kicsi Erlang, LISP), Prologot, FORTRANt, Javat, Javascriptet, Actionscriptet, icipici PHP-t.

Tehát ha programozó informatikus, és ELTE, akkor C++. De az utolsónak nagyon nincs igaza abban, hogy nincs jobb vagy rosszabb. Vannak nyelvek, amik készültek egy adott célra, és abban sem a legjobbak, és minden másban is rosszabbak, mint az arra készült nyelvek. A programozó mindig az adott célra, a körülményektől függően választja az eszközt (hacsak nincs megkötve a keze, de ez is belevehető a körülményekbe), de például Pascalban semmit nem kezdenének el manapság, mert semmit nem nyújt ahhoz képest amivel kevesebb másnál. Ha biztonság kell és tűrhető sebesség => ADA, ha elsődleges a sebesség és a karbantarthatóság, bővíthetőség => C++, beágyazott rendszer => C, és még sorolhatnám.

2011. febr. 17. 08:34
 19/31 anonim ***** válasza:

"Azt imperatívnak vagy procedurálisnak hívják, és nem csak a C-ről, a C++-ról is szó volt."

LOL :D

Imperatív nyelvek alcsoportja az eljárásorientált és az oo.

Az eljárásorientáltat hívják meg fogsz lepődni, procedurálisnak.

Az ELTE-n a tisztes kommunikációt kellett volna még megtanítani, meg leszkotatni téged erről a nekem van igazam és akkor is ez a legjobb viselkedésről. Mint egy 14 éves...

Örülj a C++-odnak, az is kell és senki sem mondta, hogy rossz, de te továbbra is pattogsz. Túl sok kakaót ittál reggel.

2011. febr. 17. 09:14
 20/31 anonim ***** válasza:

04:43 vagyok

Arra gondoltam, hogy általában nincs jobb vagy rosszabb.

Minden nyelvnek vannak előnyei és hátrányai ki kell választani, hogy az adott feladatra melyik a legcélszerűbb.

Igazad van pontatlan megfogalmazás volt.

2011. febr. 17. 12:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!