Milyen programozási nyelvet tanuljak?
Már több hónapja tanulok magántanárnál pascalt.
A pascal tudásom próbáljam fejleszteni internetről vagy kezdjek bele egy másikba?
A Delphit nézegettem nagyon hasonlit a pascalhoz.
Szerintetek?
Ja és jövőre kezdem az egyetemen a Programozó informatikus szakot.
Én hasonlóságról beszélek, nem arról, hogy mit nem tud.
Mindenki számára egyértelmű, h. röpfordító miatt lassabb.
Nem tudom, nekem a rendszerhívások igen könnyen mennek mindkét nyelvben.
Azért javara is ráépült már egy két dolog.
Olvass már utána hogy keletkezett a java és milyen alapokon ahelyett h. vered itt magad. Senki le nem szólta itt a C-t , tudjuk gyorsabb, örülünk neki.
De HLA meg sokkal gyorsabb ha már itt vagyunk...
Azt imperatívnak vagy procedurálisnak hívják, és nem csak a C-ről, a C++-ról is szó volt.
Utolsó: igen, mindent meg lehet (például: reszponzív weboldalakat (javascript/flash/silverlight), csak hogy egy jó példát mondjak, amit tökéletesen meg lehet írni C-ben, mert ugye szoftver csak egyféle van, korlátolt idióta), csak van, amit nem érdemes.
Minden nyelvnek vannak előnyei és hátrányai tájékozódj ezekről és válaszd ki az igényeidnek megfelelőt. Nincs jobb meg rosszabb programozási nyelv.
Valószínűleg az összes egyetemen C-vel kezdik az oktatást, nem kötelező, de célszerű is azzal kezdeni, mert könnyen meg lehet érteni belőle az alapokat(így a pascallal is és ha már ismered a pascalt a C gyorsan menni fog).
Utána általában c++-t oktatnak(amivel jól hozzálehet tenni eddigi ismereteidhez az objektum orientáltságot)
Ezután c# vagy java ezek felügyelt környezetek olyan alkalmazások készítésére jók amelyeknél a futási idő nem annyira számít viszont az alkalmazásfejlesztésben rengeteget lehet spórolni.
Egyetemeken ezek a fő irányvonalak emelett minden bizonnyal fogsz tanulni assemblyt is.
ELTE-n speciel C-vel csak 3. évben találkoztál ha szerencséd volt, első nyelv (opcionálisan) a bash script és a DCL, aztán C++, ADA, C++, Assembly, C++ és C++ :)
Persze lehetett tanulni még rakás mindent is, de azok opcionálisan, így tanultam én Pythont, Perlt, funckionális nyelveket (Haskell, nagyon kicsi Erlang, LISP), Prologot, FORTRANt, Javat, Javascriptet, Actionscriptet, icipici PHP-t.
Tehát ha programozó informatikus, és ELTE, akkor C++. De az utolsónak nagyon nincs igaza abban, hogy nincs jobb vagy rosszabb. Vannak nyelvek, amik készültek egy adott célra, és abban sem a legjobbak, és minden másban is rosszabbak, mint az arra készült nyelvek. A programozó mindig az adott célra, a körülményektől függően választja az eszközt (hacsak nincs megkötve a keze, de ez is belevehető a körülményekbe), de például Pascalban semmit nem kezdenének el manapság, mert semmit nem nyújt ahhoz képest amivel kevesebb másnál. Ha biztonság kell és tűrhető sebesség => ADA, ha elsődleges a sebesség és a karbantarthatóság, bővíthetőség => C++, beágyazott rendszer => C, és még sorolhatnám.
"Azt imperatívnak vagy procedurálisnak hívják, és nem csak a C-ről, a C++-ról is szó volt."
LOL :D
Imperatív nyelvek alcsoportja az eljárásorientált és az oo.
Az eljárásorientáltat hívják meg fogsz lepődni, procedurálisnak.
Az ELTE-n a tisztes kommunikációt kellett volna még megtanítani, meg leszkotatni téged erről a nekem van igazam és akkor is ez a legjobb viselkedésről. Mint egy 14 éves...
Örülj a C++-odnak, az is kell és senki sem mondta, hogy rossz, de te továbbra is pattogsz. Túl sok kakaót ittál reggel.
04:43 vagyok
Arra gondoltam, hogy általában nincs jobb vagy rosszabb.
Minden nyelvnek vannak előnyei és hátrányai ki kell választani, hogy az adott feladatra melyik a legcélszerűbb.
Igazad van pontatlan megfogalmazás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!