Hogyan méretezhetek nagyobbra egy képet anélkül, hogy
semmit ne veszítsen a minőségéből?
Figyelt kérdés
Egyáltalán lehetséges ez? Nagyon fontos, hogy semmit ne veszítsen a minőségéből, maradjon ugyan olyan éles a kép. Légyszi csak hozzáértők próbáljanak segíteni. Előre is köszi.
Ui.: 128x128 as képből szeretnék 512x512 .png be is jó, de a legjobb ha .dds fájlba lehetne a kép.
Viszont AI-s képgenerátorok tudhatnak ilyet. Arra keress rá, hogy "upscaling"
febr. 17. 21:28
2/11 anonim válasza:
Nem lehetséges raszter alapú képeknél a minőségromlás nélküli nagyítás. 16 ezer képpontból akarsz 262 ezret úgy csinálni, hogy a végeredménynek több mint a 80%-a nem létezik. Azt neked nem találja ki a semmiből egy program sem, csak a meglévőket tudja felhasználni interpolációval. Az AI generátorok annyiban segítenek, hogy esetleg jobb az algoritmusuk, de a különbség akkor is látható lesz.
Korlátlanul nagyítani csak vektor alapúakat lehet.
febr. 17. 21:33
3/11 A kérdező kommentje:
Ez volt a kérdés végülis, hogy lehetséges-e. Akkor ezek szerint nem, köszi a segítséget, akkor így nem szarakodok feleslegesen.
febr. 17. 21:35
4/11 anonim válasza:
Nagyításkor nem romlik a kép minősége, hiszen nem veszít semmit sem a meglévő információkból. A meg nem lévő információk viszont nem jönnek oda, valamivel helyettesíteni kell azt. A klasszikus nagyítás vagy odamásolja a szomszéd pixelt, vagy a két egymás utáni átlagát veszi. Előbbitől kockás, utóbbitól homályos lesz a végeredmény, de attól még az eredeti kép ott van, csak közé lett téve sok oda nem illő adat. Az AI se nagyítja ki neked a képet. Annyiban más, hogy nem matematikai módszerrel tölti fel az üres helyeket, hanem kitalál valamit ami ott lehetett, extra részleteket ad ezzel a képhez, így nem lesz se kockás, se homályos, de nem is az lesz ami az eredeti képen volt és a felbontás csökkenése miatt elveszett. Talán valami nagyon hasonló lehet, ha egyszerű képről van szó.
febr. 17. 21:41
5/11 A kérdező kommentje:
Nem egy bonyolult kép, egy sima logo. Ha tudsz nekem segíteni, esetleg adnék discordot.
febr. 17. 21:48
6/11 anonim válasza:
Ha csak egy sima logó, akkor átalakítod vektorossá, és azt már lehet bármekkorára nagyítani. Fényképeknél nem igazán működik, de egy egyszerű grafikánál igen.
febr. 17. 22:57
7/11 A kérdező kommentje:
És hogyan alakítom át vektorosra?
tegnapelőtt 00:10
8/11 anonim válasza:
Én ugyan Az Adobe Illustrator-t szoktam használni (ágyúval verébre), de itt egy ingyenes alternatíva:
Most láttam énis az illustratorrol videókat. Nem tudod nekem megcsinálni vele? Vagy ez az inkscape is teljesen ugyan úgy megcsinálja? Egy hófehér logórol lenne szó.
tegnapelőtt 00:41
10/11 anonim válasza:
Itt van egy kép rólam: [link] szeretném 4K ra felnagyítani hogy mindenki rámismerhessen. 😃
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!