Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik assembly fordítót...

Melyik assembly fordítót ajánljátok ma (2024 év végén, 2025 év elején) Windows és melyiket Linux környezetre? Előny ha ingyenes.

Figyelt kérdés

#Windows #linux #assembly fordító
tegnapelőtt 22:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%

Na kis Sügérke itt is megjelent és osztja a nem létező eszét.

10: értem én, hogy küzdesz, hogy ne bukj le megint a hazugságoddal. De talán az Intel (és most főleg arról van szó) ezt jobban tudja. Az utasításkészlet részletes leírásánál az összes privilegizált utasításnál megadja, hogy melyik szinten használhatod egyáltalán. Azoknál az utasításoknál amelyek eltérően viselkednek a vonatkozó "környezet" függvényében részletesen leírja, hogy milyen esetben hogyan viselkedik az adott utasítás, illetve egyáltalán kiadható-e vagy sem. Nem tudom miért kell tök egyértelmű dolgokban folyamatosan hazudjál? Nem zavarna amúgy, csak ide betéved esetleg más is, aki véletlenül hisz neked. És megtévesztesz mindenkit a brutális mértékű hozzá nem értéseddel.

Egy korábbi Sügérke féle sziporka:

"Vicces lenne ugyanis, ha egy kiszolgálón lehetne futtatni olyan programot, ami arra utasítja a CPU-t, hogy STOP" -> Akkor miért van ilyen utasítás egyáltalán processzorban? Azon nem gondolkodtál el, hogy ha ez ekkora értelmetlenség akkor miért létezik egyáltalán ilyen utasítás? Az összes olyan processzor gyártója komplett hülye szerinted aki bele tesz egy ilyen utasítást a processzorába? Vagy ezt, te mégis hogyan "képzeled el"? Egy processzor gyártó tele teszi értelmetlen utasításokkal a processzorát?

tegnap 09:22
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Látod simkó? Megint sikerült ide sz.rnod egy jó nagy baromságot.

Hiába képezted magad egész éjjel, mégis csak hülyeség kerekedett ki belőle. Megszivatott az a fránya chatgpt téged, de alaposan. Nem tárta fel a valóság minden szeletét.

tegnap 09:36
 13/23 anonim ***** válasza:
87%

sügérke: Egyetértve a kérdezővel, amit ide írtál azt tényleg csak úgy lehet érteni, hogy szerinted nem attól függ egy utasítás végrehajthatósága, hogy mi az aktuális privilégium szint (ring) hanem attól, hogy C-ből vagy Assemblyból adjuk ki. De segítek (most egy véletlenszerűen válaszott, és csak azért, hogy ne köss bele, az utasítást xxxx-el fogom jelölni, mert minden hasobnló utasításnál ezt írja) privilegizált utasítás esetén ezt írja az Intel (és nem a ChatGPT hanem az Intel dokumentációja:

[link]

The xxxx instruction is a privileged instruction. When the processor is running in protected or virtual-8086 mode,

the privilege level of a program or procedure must be 0 to execute the xxxx instruction.

Miután neked a Magyar nyelv értelmezése is brutálisan nehéz (a gondolkodáshoz hasonlóan) lefordítom magyrra: "Az xxxx utasítás egy privilegizált utasítás. Amikor a processzor védett (protected) vagy 8086 virtuális módban fut, akkor a programnak a privilégium szintjének 0-nak kötelezően 0-nak kell lennie, ahhoz, hogy az xxxx utasítás végrehajtásra kerüljön."

Itt nem fordul elő, hogy kivéve ha C fordító fordította a programot, ahogy te korábban állítottad. És ne kezdj el vakerálni ezen, mert Te ezt írtad. A többi égbekiáltó szamárságot (pl. hogy hogyan történik egy kernel fejlesztése) azt hagyjuk. És talán nem véletlen az sem, hogy eddig nem láttam tőled 0%-nál hasznosabb választ.

Csak azt nem értem, hogy miért kell minden egyes kérdés esetén amibe beleböfögsz igazolnod, hogy totálisan nem értesz semmihez sem, és azt is naponta többször igazolod, hogy képtelen vagy kulturált emberi kommunikációra. Felesleges naponta többször igazolnod ezt, elhisszük már ez nélkül is.

tegnap 10:52
 14/23 anonim ***** válasza:
87%

A Nasm mellett még egy "szavazat". Mi egyetemen azt használtuk, azt tanultuk. Könnyen kezelhető, barátságos.

És igen van online verziója is, és le is tudod tölteni, egyszerű telepíteni. Akár Windows akár Linux környezetre. És akkor tudod használni. Sok sikert hozzá.

tegnap 10:54
 15/23 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek aki értelmesen volt képes hozzá szólni. A Nasm tényleg használhatónak látszik. Köszi a tippeket!

Az agykárosulttal meg ne foglalkozzatok. Most volt a szeretet ünnepe. Ignorálni kell a továbbiakban.

tegnap 12:46
 16/23 anonim ***** válasza:
81%

Nem netes fordító. Netwide Assembler a neve, gyanítom, azért, mert amikor megalkották (1996-ban), interneten kezdték terjeszteni, ami akkoriban még viszonylag ritka volt, meg akkoriban felettébb trendinek hangzott ez a név.

Ez az oldala, innen letölthető: [link]

tegnap 14:24
 17/23 A kérdező kommentje:

És köszi, igen megtaláltam!

Nekem ezt dobta fel elsőre: [link] ha jól értem ez mögött egy nasm van háttérban.

tegnap 16:58
 18/23 anonim ***** válasza:
90%

#12 -es

Neked muszáj minden hasonló jellegű kérdés alatt okoskodnod a hülyeségeiddel? Senkit nem érdekel mit gondolsz. Az az 1 db pipa tökéletesen indikálja is, hogy miért. Vagy ennyire nincs életed? :)

A kérdező feltett egy egyszerű kérdést, de ahelyett, hogy érdembeli választ adtál volna, csak provokálsz. Ezt teszed minden ilyen IT-s kérdés alatt és már rohadtul unalmas...

tegnap 17:20
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

18, mi van? Nem ízlik a valóság?

A kérdező kamu kérdést eresztett meg. Kilométerről világít, hogy köze nincs még a magas szintű nyelven való programozáshoz sem, nem hogy az assemblyhez. Aki meg tényleg kódot ver egy ideje, az ismeri a nasm-et, sőt, azt is tudja, hogy szóba jöhető assemblerből nincs több ötnél.

Az sem divat, hogy egy random fórumon, noname userektől beszerzett infó alapján tájékozódjon egy veterán. Ilyet csak noobok csinálnak.

De ha mégis használni akarná. Mit kezdene vele?

Egy merő önszopatás lenne, mert a mai magas szintű nyelvek fordítói már az első optimalizációs szinten jobb kódot generálnak, mint amire ő valaha képes lesz, azaz lenne, már ha lenne bármi köze az assemblyhez. De hát, nincs köze és ezt ti is nagyon jól tudjátok.

Azért csak hülyítsétek tovább egymást. :o)

tegnap 18:13
 20/23 anonim ***** válasza:
87%

19: Ezer oka lehet, hogy valaki nem ismer egy-egy fejlesztő eszközt. Én évek óta ugyanannál a cégnél fejlesztek. Elég szigorúan megvan kötve, hogy milyen rendszereket kell használnunk (de még a libek verzió száma az utolsó bitig). És ami azon kívül esik nem is ismerem, mert minek /az öntökönrugás lenne, meg fel se telepíthetem a gépemre/. Azt a 2-3 eszközt ismerem amire szükségem van a munkámhoz.

Azt tudom, hogyha én most eldönteném, hogy melóhelyet váltok, akkor lehet, hogy én is egy ilyen oldalon kérdezném meg, hogy mi most a "trendi" (pl. fel tudjak készülni egy állásinterjúra, és akkor otthon elkezdem tanulmányozni). Mert nem kellett foglalkozzak vele, hogy mik most a "trendi" dolgok. Annyira meg nem vagyok elborult, hogy otthon szabadidőmbe azt túrjam, hogy milyen olyan fejlesztő rendszerek, fordítók stb. vannak amiket úgyse fogok használni soha, mert elő van írva, hogy ezt kell használd.

És nekem nagyon olyan benyomásom van, hogy ezért "titokzatoskodik" a kérdező, mert egy ilyen van a háttérben, és erről nem akar beszélni, hogy azért érdekli mert egészen régóta ugyanott van és most váltani szeretne, de ehhez tudni szeretné mi most a trend. Hogy abból készüljön. Én is pont ezt tenném.

Amit nem tennék, az, hogy egyből lehülyézem, és megkérdezni, hogy ez minek neked. Meg azt sem, hogy mindenkit lehülyéznék aki csak picit is többet ért a programozáshoz, mint Te (bár azt nem nehéz).

"Kilométerről világít, hogy köze nincs még a magas szintű nyelven való programozáshoz sem, nem hogy az assemblyhez." Ezt meg miből vetted le, mert számomra nem következik a kérdésből. Viszont az ismert mondás szerint ez Rád tökéletesen illik, mert "mindenki magából indul ki".

tegnap 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!