Az assembly kódot hol lehet futtatni?
Aki ír egy pl. prímgenerátort, azt hol lehet futtatni?
A programot hol tudom letölteni, és mi kell hozzá, hogy a kód lefusson? Hova kell bemásolni, és lefuttatni?
Intel processzorra.
Bocsi, de nem tudom, hogy még milyen adatokat kell megadnom.
Nincs olyan, hogy "assembly kód".
Adott assemblerhez írt kód van csak. Két, ugyanarra a processzorra írt assembler között ég és föld lehet a különbség. Pl Netwide asm és atnT asm.
Azt kell tudni, hogy a kódot melyik ASSEMBLER szintaxisa alapján írták, ehhez le kell tölteni az assemblert és lefordítani a kódot. Ami ezután elvileg futtatható lesz, de lehet, hogy nem. Ez utóbbi is függ ugyanis néhány dologtól, de ezt már nem részletezem.
#5: "Nincs olyan, hogy "assembly kód"."
Mivel magát a nyelvet assembly-nek hívják ( [link] ), ezért van azon a nyelven írt kód is - függetlenül attól, hogy adott architektúrára, adott assemblernek megfelelően íródik - megkülönböztetve más nyelven írt kódoktól - ahol ugyanúgy előfordulhatnak különböző fordítóknál alkalmazott nyelvjárások (például lásd Basic esetében: kicsit más ZX81-en, C64-en, vagy a Microsoft QBasic-jében).
Kérdező: oké, tehát x86-64 architektúra, Windows 10 környezet. De milyen assembler? Mert abból akad pár:
#7: Attól függ, milyen környezetben akarod használni.
Ha mondjuk csak és kizárólag Windows alatt programozol Visual Studióban, akkor adja magát a MASM.
Ha szeretnél más környezetek - Linux, MacOS - számára is futtatható kódot generálni, akkor inkább NASM.
"Mivel magát a nyelvet assembly-nek hívják ( [link] ), ezért van azon a nyelven írt kód is -"
Ugye, van az a mondás, hogy "ha valaki programozással kapcsolatos kérdésben a wikipédiára hivatkozik, akkor az már nem is tudom mit is sz_pott", de én azért eddig nem süllyednék le. Viszont figyelmedbe ajánlanám, hogy a fogalmakat mindig az adott kontextusban próbáld meg értelmezni és ha így teszel, akkor valószinűleg kevesebbszer tűnsz majd tudálékoskodó, ostoba f@sznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!