Az assembly kódot hol lehet futtatni?
Aki ír egy pl. prímgenerátort, azt hol lehet futtatni?
A programot hol tudom letölteni, és mi kell hozzá, hogy a kód lefusson? Hova kell bemásolni, és lefuttatni?
Szerintem a legegyszerűbb kezdőként visual studiot letölteni és C++ inline assemblert használni. Ne aggódj, nem lell C++ ismeret hozzá!:) Kimásolaz netről egy template-et és az asm { } részbe megírod a programodat, majd a visual studio remek debuggerével tudod követni pl a flageket, de igazából bármit amit szeretnél.
Mi egyetemen így csináltuk, szerintem kezdésnek ez a legkönnyebb. Én munkámba kicsit máshogy csinálom, de szerintem az jóval bonyolultabb, mikor az elején a syntax a lényeg és nem kellene szenvedned programok kezelésével. Pl a windbg-t megtanulni debuggernek használni felesleges egy kezdőnek, majd később ha megy alap szinten az assmebly, akkor érdemes áttérni ilyesmire:)
Ha van bármi kérdésed, akkor írj nyugodtan privátot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!