Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az assembly kódot hol lehet...

Az assembly kódot hol lehet futtatni?

Figyelt kérdés

Aki ír egy pl. prímgenerátort, azt hol lehet futtatni?

A programot hol tudom letölteni, és mi kell hozzá, hogy a kód lefusson? Hova kell bemásolni, és lefuttatni?

2023. ápr. 7. 09:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 7. 16:05
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legegyszerűbb kezdőként visual studiot letölteni és C++ inline assemblert használni. Ne aggódj, nem lell C++ ismeret hozzá!:) Kimásolaz netről egy template-et és az asm { } részbe megírod a programodat, majd a visual studio remek debuggerével tudod követni pl a flageket, de igazából bármit amit szeretnél.

Mi egyetemen így csináltuk, szerintem kezdésnek ez a legkönnyebb. Én munkámba kicsit máshogy csinálom, de szerintem az jóval bonyolultabb, mikor az elején a syntax a lényeg és nem kellene szenvedned programok kezelésével. Pl a windbg-t megtanulni debuggernek használni felesleges egy kezdőnek, majd később ha megy alap szinten az assmebly, akkor érdemes áttérni ilyesmire:)

Ha van bármi kérdésed, akkor írj nyugodtan privátot!

2023. ápr. 7. 21:09
 13/18 A kérdező kommentje:
A Visual studo-t nem szeretem. Nem is tudom használni, túl bonyolult.
2023. ápr. 7. 23:38
 14/18 A kérdező kommentje:

Ezek az oldalak megbízhatók? Sajnos csak ezeket találtam Windows-ra nasm-nél.

[link]

[link]

2023. ápr. 7. 23:46
 15/18 anonim ***** válasza:

#14: A Wikipedia szerint:

[link]

a hivatalos oldal ez:

[link]

a forráskódja elérhető a Githubon:

[link]

2023. ápr. 8. 00:11
 16/18 A kérdező kommentje:
És a többszáz fájl közül melyiket tötlsem le?
2023. ápr. 8. 00:15
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Te kreténnek születtél már bocsánat az indiszkrét kérdésért de az gondot okoz hogy telepíts egy programot? Ez nem programozó színvonal hanem az átlagos felhasználási készséged sincs meg hogy akarsz így assemblyben működő programot írni...?
2023. ápr. 8. 00:18
 18/18 anonim ***** válasza:

#16: A megadott hivatalos oldalon szerepel egy link a legutóbbi stabíl változatra:

[link]

azon belül neked a 64 bites Windowshoz készült változat kell:

[link] win64/

van egy telepítője:

[link] win64/nasm-2.16.01-installer-x64.exe

meg egy hordozható, kibontható változata:

[link] win64/nasm-2.16.01-win64.zip

2023. ápr. 8. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!