Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lettél programozó?...

Hogyan lettél programozó? Hogy kezdted el?

Figyelt kérdés
ma 13:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Én csak majdnem lettem az. De az volt a cél..hát hogy? Gimibe be adtam a jelentkezésem aztán felvettek erre a szakra..úgy kb 10-dikbe realizáltam hogy ennek itt semmi értelme, mármint hogy munkát nem nagyon fogok vele találni úgy 300 km-es körzetben.

Aztán így átkérettem magam gépészmérnöknek.

Ha egy nagyobb városban vagy..vagy egy olyan helyen ahol a szellemi munka aktívabb, akkor “egyszerű” megcsinálod a kötelező éveket meg a technikumot ami nálunk 2 év lett volna.

És utána legtöbbször el tudsz menni oda dolgozni ahol gyakorlatoztál…ez a szerencsésebb eset. Egyébként egy kifejezetten nehéz szakma, és szerintem itt annyira nem is fizetik meg sehol..de van benne jövő

ma 15:01
 2/3 anonim ***** válasza:
Még általános iskolás koromban volt egy C64-em, és kezembe akadt egy könyv, ami annak a kezeléséről és az alapszintű Basic programozásról szólt. Megcsináltam az abban lévő programokat, és találtam ki újakat is. Gimiben számtech szakra mentem (matekra nem vettek fel), és észrevettem, hogy azon kevesek közé tartozom, akik értik a programozást (hozzáteszem, hogy nagyon rossz tanáraink voltak). A kockuláson kívül csak a zene érdekelt, és a kettő közül a kockulás az, amiből meg lehet élni, így eldöntöttem, hogy informatika szakon tanulok tovább. Persze a felsőoktatásban nem lehet megtanulni programozni, de alapnak és papírnak jó volt.
ma 16:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Általánosban még nagyban játszottam, pl. AoE2-vel. Nagyon nem konyítottam a programozáshoz, de a számítógép érdekelt, első sorban, a játékok révén, nem mint szakma miatt. Pont ebből a felindulásból be akartam kerülni egy középsuli infós szakjára, bár lila fingom se volt, hogy ott mit tanulnak.

Fatherom rendszer üzemeltető mai napig, de gondolta majd akkor tanít, ha van hajlandóságom is rá.

9-ikben (akkor még TurboPascal ment nagyon) az első programozói dolgozatomon meghúztak. Télen elmentünk síelni, majd apum leültetett egy laptoppal egy asztalra, és vér izzadásig kellet gyakorolnom, hogy megértsem az alap műveleteket, azaz ciklusok, elágazások, stb... Nagy vonalakban addig nem állhattam fel, míg meg nem értem.

Innentől középben kvázi 5-nél rosszabb jegyet nem is tudtam össze szedni, mert ezen gyakorlat kapcsán, mint ha felkapcsolták volna a villanyt és mindent is értettem.

Érettségi után volt 1 év kihagyásom, de még mindig éltem a játékoknak. Akkor még nagyban ment a competitive (akkor CoD4) csapatban nyomni és minden jött-ment csapatnak egy weboldal. Így megtanultam a PHP-t.

Rá következő évre az egyetemen jelentés. Voltak húzós tárgyak, de 5 év alatt össze kapartam egy BSc-t. Itt megszerettem a Java-t, így 2 fő nyelvem lett (PHP, Java). 2017-ben PHP-ban kezdtem el dolgozni, de mindig is vágytam arra, hogy Java-zak. Így elkezdtem tanulni magamból Java specifikus vagy társ eszközöket (pl. Kotlin). 2021-ben Magyar Telekom-nál dolgoztam tovább immár Java nyelven (pontosabban Kotlin-t használtunk).

Telekom adott egy nagy löketet, mert kiderült számomra, hogy még mennyi mindent nem tudok. Kezdetét vette az Udemy maraton. :) Saját szerveren való játszás és f@szerdőbe szaladgálás, hogy mi-kivel-hogyan működik jól. Ez mai napig tart. Könyvek olvasása, videó nézése, kipróbálása.

Telekom-nál töltött egy évem után, már heti rendszerességgel jöttek a megkeresések, és volt is 2 cég váltás azóta. Idén tavasszal már a IT-sok bérének a plafonját tudtam kialkudni. (Segítek: 2M bruttó felett)

És igen. Azóta is játszok, de már feleség mellet a saját már 34 évemmel. :D 2012óra CounterStrike-ozok, és most is onnan jövök, hogy megírjam ezt és megyek is vissza. :) Csoki!

ma 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!