"Hiába csökkent a kereslet az informatikusok iránt, hosszú távon igény van a munkájukra, ezért tíz év múlva is az informatikus lesz az egyik legjobban fizetett szakma. Ugyanakkor elengedhetetlen a folyamatos tanulás, továbbképzés, mert olyan gyorsan fejlődik a piac, hogy a lusták lemaradnak – mondta az Indexnek Charaf Hassan, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora"
Teljesen egyetértek vele, a selejt idővel úgyis lemorzsolódik a hozzám hasonló magas kvalitású tehetséges szakembereknek pedig mindig is kánaán marad. Tovább pedig nem voltam hajlandó olvasni, mert nem érdekelnek büfészakot végzett újságírók jelentéktelen cikkjei.
Charaf Hassan hazudik.
De nem tehet mást, elvégre a műegyetem rektoraként nem kürtölheti világgá, hogy aki programozónak tanul most, az öt-hét év múlva megélhetés nélkül marad és b.szhatja az egyetemen megszerzett ismereteit, meg a diplomáját.
Ezt is kamuzza:
"Mai fejjel kissé furcsán hangzó anekdota, de volt olyan hallgató, aki 25 éve, amikor jelentkezett a Műegyetemre, azt a „jótanácsot” kapta, hogy ne legyen programozó, mert azt sosem fogják megfizetni. "
Ilyet épeszű ember nem mond, pláne nem egyetemistának. A programozás mint szakma 25 éve is jól meg volt fizetve és elit szakmának számított. Még nagyobb is volt az elismertsége mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!