Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A python mennyire jó játékfejl...

A python mennyire jó játékfejlesztésre?

Figyelt kérdés
Most tanulom a python és beleakarok kóstolni a játékfejlesztésbe

szept. 25. 21:55
 1/9 anonim ***** válasza:
20%
9/11
szept. 25. 21:55
 2/9 A kérdező kommentje:
szóval jó?
szept. 25. 22:05
 3/9 anonim ***** válasza:
22%
A Godot 4 játékmotort nézd meg.
szept. 25. 22:45
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Elég jó, legalábbis arra, amire neked kell, biztosan.

AAA játékokat nem szoktak pythonban fejleszteni, de van rá egy csomó jó eszköz, amivel bele lehet kóstolni a játékfejlesztésbe.

Nézd meg a pygame nevü projektet.

A #3 ajánlotta a Godot engine-t, de én azt nem ajánlom. Nem arról van szó, hogy a Godo ne lenne egy nagyon jó eszköz, pont ellenkezöleg. Szerintem a Godo túl sok lenne neked most így, hogy most tanulsz programozni és még nem kóstoltál bele a játékfejlesztésbe.

szept. 26. 09:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A pygame modullal tök jó dolgokat lehet összehozni. Persze valószínűleg nem olyan szinten, hogy pénzt is keress vele, de saját magadnak viszonylag könnyen össze tudsz dobni egy snake-et. Tanulni jó. Én is írtam tetrist és aknakeresőt python-ban.
szept. 26. 10:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hobbiból, tanulásnak jó... de túl komoly cuccot nem éri meg vele csinálni. Ha meg pénz akarsz így belőle akkor egy visual novel a legesélyesebb
szept. 27. 14:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Arra jó, hogy megtanuld a játékfejlesztés alapjait a pygame-en keresztül. De nagyobb játékokat nem Pythonban csinálnak, alapvetően nem ez a fő felhasználási területe.
okt. 1. 22:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Attól függ pontosan mit szeretnél. Alkalmas a sima HTML JS CSS is egyszerűbb játékok készítésére böngészőben. Csak teljesen más, mint egy komolyabb játékmotor. Viszont a funfaktorból a végtermékben semmit nem vesz el!
okt. 15. 19:25
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
A 3-as hsz-t miért pontozták le akik nem értenek hozzá? A Godot 4 egy remek játékmotor egy majdnem Python nyelvvel.
okt. 16. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!